![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 1.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrobiłem menu z wykorzystaniem css.
na stronie wyswietlane jest
Interesuje mnie fakt jak zrealizować cos takiego, żeby po kliknieciu jakiegoś linka z menu i przeladowaniu strony zmienialo sie np tlo pod linkiem Na chwile obecna zmienia sie tlo i kolor czcionki dla 'hover' oraz 'active' a ja chcialbym jeszcze, zeby bylo widac, z pod ktorego linka jest wyswietlana aktualna strona, zeby został wyrozniony z pozostałych... ------------------------- nikt nie umie mi pomóc (czyzby temat wykraczał po za zakres wiedzy przedszkolnej?) czy może niejasno wyraziłem o co mi chodzi? Ten post edytował hijac3k 2.03.2007, 10:56:49 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 15 Dołączył: 7.11.2004 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nikt nie umie mi pomóc (czyzby temat wykraczał po za zakres wiedzy przedszkolnej?) Jesteś zbyt niecierpliwy...Nie znam rozwiązania bezpośrednio w css (coś ala pseudoklasy), ale może to Cię zadowoli: Dla każdego linku strony aktualnie wyświetlanej (w menu), możesz dodać klasę np. "nowDisplayed" (wiąże się to w Twoim przypadku ze sprawdzeniem w php, która strona jest wyświetlana) i w stylach określić regułę dla tej klasy. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 656 Pomógł: 3 Dołączył: 26.10.2005 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
JS! JS JavaScript! (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) body onLoad=funkcja() ktora zmieni kolor :]
Ten post edytował misiek172 2.03.2007, 13:28:24 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 1.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a kto powiedzial ze trzeba do tego css uzywac ja bym to tak zrobilem to tak bo nie mialem czasu sie w css bawic |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 15 Dołączył: 7.11.2004 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a kto powiedzial ze trzeba do tego css uzywac Nikt nie powiedział że trzeba CSS, ale Ty też go wykorzystałeś (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) :
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 15:52 |