Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Uczenie się na dobrym przykładzie, np. jakieś forum
primo

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Przeglądam sobie kod forum phpBB. Czy jest to dobrze zorganizowany kod ? Czy wybrałem dobre źródło do poszerzenia wiedzy na temat rozwiązań stosowanych w php (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) Generalnie chciałbym uczyć się na jakimś projekcie opartym na OOP, możecie coś polecić (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif)
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 3)
Seth

Grupa: Przyjaciele php.pl

-----

W takim razie zle wybrales. phpBB nie jest napisane w calosci obiektowo i ma za przeproszeniem burdel w kodzie.

Jezeli chcesz sie nauczyc z gotowych rozwiazan to proponuje Zend Framework albo Prado.
Sa to rozwiazania wykorzystujace mozliwosci PHP 5 w zakresie OOP i stosujace wiele ciekwych rozwiazan.
+Quote Post
primo

Grupa: Zarejestrowani

-----

Cytat(Seth @ 27.02.2007, 19:20:14 ) *
W takim razie zle wybrales. phpBB nie jest napisane w calosci obiektowo i ma za przeproszeniem burdel w kodzie.

Jezeli chcesz sie nauczyc z gotowych rozwiazan to proponuje Zend Framework albo Prado.
Sa to rozwiazania wykorzystujace mozliwosci PHP 5 w zakresie OOP i stosujace wiele ciekwych rozwiazan.

Z tym, że póki co moje pojęcie php ogranicza się do poziomu phpBB. Po wgłębieniu się w kod, nie wszystko, ale jednak sporo rozumiem.
+Quote Post
kwiateusz

Admin Techniczny

Grupa: Administratorzy

jak uz przeglądasz kod forum to lepiej spójrz na ipb lub myBB one maja ładnie zorganizowany kod tyle ze jeszcze w php4 ale obiektowością już tam powiewa... a phpBB ma burdel jak Cie krece jak kiedyś próbowałem coś tam poprawić to mi sie odechciało... z frameworków to owszem Zend z polskich rapide i w tym momencie tyle pomysłów...
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 22.08.2025 - 13:18