![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 140 Pomógł: 0 Dołączył: 11.09.2006 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
ostatnio znalazłem fajny bajerek jednak zbytnio nie umiem rozgryść jak go zrobić. czy możecie mnie troche naprowadzic albo wręcz dac przykłąd jak to działa. chodzi o suwaczki czyli: http://www.waszslub.pl/suwaczki.php zmienne obrazki w zależności od daty |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 309 Pomógł: 56 Dołączył: 3.11.2006 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie całkiem skomplikowany skrypt + obrazek.
Tylko nie wiem dokładnie jak jest zrobione to że zakrywa odpowiednią liczbę w zależności od dni. Może to obrazek się zmienia? Kiedyś czytałem o warstwach. Może te zakrywanie to warstwa? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Byście obaj pomyśleli... to jest obrazek png więc jak może być na nim warstwa "zakrywana"?
Krótka piłka - obrazek paska, 2 obrazki pokazujące aktualną pozycję i biblioteka GD2 - oto przepis na "suwaczki" (siemakuba, oj, w tym samym momencie napisaliśmy... =]) --- oj tak, w tym samym (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) w związku z PW z poprawnym tematem mój post uległ jednak "zniknięciu" ;> ~siemakuba |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 140 Pomógł: 0 Dołączył: 11.09.2006 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czy mozecie mi to jakoś bardzij przybliżyć. poczytałem troche google o GD2 ale nadal jakoś tego nie rozumiem zbytnio.
EDIT Dzięki wielkie za pomoc. zostałem nią wręcz zasypany. Ten post edytował mateuszpi 1.03.2007, 19:14:34 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 380 Pomógł: 2 Dołączył: 5.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie trzeba google, wystarczy manual + mozg, wszystko polega na kilku prostych obliczeniach (na podstawie danych wejsciowych wyliczasz jakie liczby maja sie znalezc na suwaku i w ktorym miejscu wyladuje "wskaznik") nastepnie nanosisz obliczone dane na "wyjsciowy" obrazek i wysylasz go klientowi do przegladarki.
|
|
|
![]()
|
|
gdyby ten manual był jeszcze w całości po polsku i zrozumiały to napewno bym skorzystał. i nie zaglądał do was.
dzięki za pomoc. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 18.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam... chciałbym odnowić temat... tez mnie zaciekawiło temat suwaka czy ktoś mógłby pomóc w stworzeniu skryptu do tego pomysłu?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 06:02 |