![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 0 Dołączył: 19.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam następujący problem.. mam podany niżej kod:
i niestety nie wiem aby dodatkowo wybierało z tabeli acc_pass hasło..... mianowicie... tak mi się wydaje ale tuż pod:
dodać wybieranie z tabeli acc_pass pola haslo.... czyli na oko według mnie powinno być:
ale nie działa.... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W linijce 11 tworzysz zapytanie do bazy ... po czym nie wyciągasz żadnych wyników,
bo w linijce 12 tworzysz następne zapytanie do bazy pod tą samą zmienną $result i dopiero wtedy wyciągasz wynik. Pomijam fakt, że w drugim zapytaniu wyciągasz wszystkie hasła z tej tabeli, a nie jedno ( a podejrzewam, że chcesz tylko jedno hasło danego usera ). Zmień to tak: zapytanie do bazy z linijki 11 wyciągnięcie danych zapytanie do bazy z linijki 12 wyciągnięcie danych zapis odpowiednich danych do sesji. -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 0 Dołączył: 19.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
te haslo w tabeli acp_pass jest tylko jedno haslo...
mam poprostu taki zmair ze gdy mamy formulaz logowania admina, jest dodatkowe pole w które wpisujemy hasło globalne.. jezeli hacker zna haslo admina to nei pozna hasla globalnego... czyli jak dobrze cier zrozumialem to tak:
i w polu do wpisania hasla:
? narazie niemoge tego sprawdzic bo padł server usługodawcy... jak zadziała to sprawdze... Ten post edytował fredzio90 24.02.2007, 14:08:39 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Lepiej, ale nie wpisywałbym cały czas do zmiennej $r .. tylko z pierwszego zapytania np do $r1 a z drugiego do $r2 ... potem odpowiednio zmodyfikowane warunki i będzie OK.
-------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 17.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
MySQL to relacyjna baza danych, co oznacza ze mozesz w zapytaniach tworzyć relacje pomiędzy tabelami.. nie rozumiem co prawda dlaczego hasła przechowujesz w oddzielnej tabeli ale nawet jeśli to przy odpowiednim ułożeniu zapytania SQL, jedno zapytanie powinno wyciagnac ci dane z obu tabeli..
Jesli zaprezentujesz nam strukture swoich tabeli w SQL to może udało by nam się pomóc ułożyć ci to zapytanie. Pozdrawiam ![]() |
|
|
![]()
|
|
poprawilem.. ale wciaz czekam aż moja strona zacznie działac.. czyli wygląda teraz to tak:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 17.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
z tymze to nie ma jak działać gdyż z bazy acc_pass pobierasz wszystkie rekordy, jesli juz to musisz jakas klauzule WHERE ustawić.. ale jak powiesz mi jak byglda struktury tych dwóch tabel to ci postaram sie jakies JEDNO zapytanie napisac..
|
|
|
![]()
|
|
ale poc i one
![]() załączam strukture tabeli acp_pass:
chce do tej tabeli dodac kilka hasel i przy wpisywaniu jakiegoś losowego prawidłowego hasla zeby sie logowało.. czy to bedzie coś stylu RAND ![]() niestety wywala błąd mianowicie: Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in ..... 01.adm.php on line 33 a linijka 33 to:
proszę o pomoc... ;( Ten post edytował fredzio90 24.02.2007, 18:25:13 |
|
|
![]()
|
|
nazwa tabeli to acp_pass czy acc_pass
![]() czyli ty chcesz zrobić losowe hasło tak?? no to wyglada na to że bedziesz musiał w PHP wylosowac tą liczbę i potem pobrać klauzula WHERE wstawic odp. haslo.. albo pobrac wszystkie hasła do tablicy i potem juz w php z tej tablicy wylosowac odp. element... |
|
|
![]()
|
|
zmiaem nazwe tabeli i to samo.. mam takie zapytanie:
dodalem pole for i wstawile global do niego.. i nic.. to samo... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tu masz rozwiązanie wykorzystujące jedno zapytanie SQL (z podzapytaniem). Dostosuj to sobie do swoich potrzeb.
Ten post edytował Kicok 25.02.2007, 14:26:00 -------------------- "Sumienie mam czyste, bo nieużywane."
|
|
|
![]()
|
|
niestety nei działa.. dałem tak:
z innego forum powiediano mi żeby zrobić tak:
ale też nei działa..... cięzki orzech do zgryzienia... ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 21:21 |