![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 21.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie,
Pobieram sobie z bazy datę w formacie Y-m-d H:i:s. Wyświetlam ją w następujący sposób:
Jednak w tym przypadku potrzebuję wyświetlić ją w formacie d-m-Y (odwrotnie i bez czasu). W innym miejscu tą samą datę już muszę wyświetlić w jeszcze inny sposób ![]() I jeszcze druga sprawa. Wyświetlam dane z bazy w formie tabeli:
Jednak wiersze są kolorowe - jeden jest niebieski, drugi biały. Następny znów niebieski i znów biały… Ustawiam po prostu klasy dla <tr> - lesson-line1 i lesson-line2. Nie wiem jak zrobić, aby ta pętla zapodawała raz właśnie klasę niebieską, a raz białą :/ Nie wiem jak to rozwiązać :/ Z góry serdecznie dziękuję za udzieloną mi pomoc, Jakub |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 15.12.2004 Skąd: KrK Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
ad 1.albo kożystając z explode() musisz rozbić datrczęści,jeżeli w bazie danych dane zapisujesz jako pole daty, lub jeśli kożystasz ze znacznika czasu prościej by było jako date("d-m-Y" $dane_z_bazy);
ad 2. dodaj if w tym kodzie robiąc if($line['id'] % 2 == 1) {kod pierwszej klasy np białej} else {kod drugiej tabeli z klasą niebieską} gdzie $line['id'] to id pobrane z bazy danych -------------------- SpannerDEV.pl - Support Invision Power Board (IPB, IP.Board), skiny IP.Board i na fora, Tworzenie stron WWW, Mody do IP.Board
IPSBeyond.pl - Support IP.Board, Modyfikacje IP.Board, Skiny IP.Board |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 03:29 |