![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 8.07.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
co moze byc przyczna wyrzucania tego bledu w skrypcie, poprawilem juz wszelakie bledy jakie istnialy ale co jakis czas dalej wywala ten blad. Dlaczego? Czym moze byc spowodowany ten blad (odwolania do MySQL)?! I jak sobie z nim poradzic, bo debuger juz nie informuje mnie o zadnych bledach, a i przy wlaczonym e_all juz nic nie wyswietla.
Kod CGIWrap Error: Access Control
CGIWrap access control mechanism denied execution of this script for the following reason: Script userid and/or remote host not permitted! Server Data: Server Administrator/Contact: [no address given] Server Name: www.poetica.art.pl Server Port: 80 Server Protocol: HTTP/1.1 Request Data: User Agent/Browser: Opera/6.05 (Windows 98; U) [en] Request Method: GET Remote Address: 195.205.76.172 Remote Port: 2980 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Kod Script userid and/or remote host not permitted! Podejrzewam, że Twój użytkownik na serwerze nie ma praw do uruchamiania CGI. Skonsultuj to z administratorem. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 8.07.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Podejrzewam, że Twój użytkownik na serwerze nie ma praw do uruchamiania CGI. Skonsultuj to z administratorem.
Mam takie uprawnienia, ale ja uzywam tylko i wylacznie php, w ktorym niema odwolan do cgi, a ni nic podobnego i niewiem dlaczego wyskakuje ten blad. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
A może php jest skompilowane jako CGI ?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Cytat A może php jest skompilowane jako CGI ?
Całkiem możliwe. Ale czy to wyjaśnia jakoś mój problem?! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 680 Pomógł: 0 Dołączył: 1.10.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Całkiem możliwe. Ale czy to wyjaśnia jakoś mój problem?!
My Ci niestety nic nie poradzimy... Tylko administrator może odpowiedzieć na to pytanie. -------------------- "Czerp z innych, ale nie kopiuj ich. Bądź sobą." Michel Quoist
|
|
|
![]()
|
|
Cytat My Ci niestety nic nie poradzimy... Tylko administrator może odpowiedzieć na to pytanie.
Tylko, ze on w kolko twierdzi, ze to nie jest wina konf serwera tylko moich skryptow. Ale jakoś na innym serwerze o podobnych paramertrach itp. wszsytko smiga bezblednie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Tylko, ze on w kolko twierdzi, ze to nie jest wina konf serwera tylko moich skryptow. Ale jakoś na innym serwerze o podobnych paramertrach itp. wszsytko smiga bezblednie.
Taki komunikat CGIWrap wypisuje w dwóch przypadkach: :arrow: nazwa Twojego użytkownika nie jest wpisana do pliku z tymi którzy mają mieć uprawnienia do CGI (allow) lub :arrow: nazwa Twojego użytkownika jest wpisana do pliku z tymi którzy mają nie mieć takich uprawnień (deny) Poproś administratora o sprawdzenie tych plików pod kątem występowania w nich nazwy Twojego usera. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 10:03 |