![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 9.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! Czy jest możliwe napisanie skryptu który pobierał by z jakiejś strony internetowej konkretne dane. O co mi chodzi? Już mówcie na przykładzie. Czy jest możliwe napisanie skryptu który pobrałby ze strony np. Forum: php napis znajdujący się w lewym górnym rogu tj. php.pl i zapisał go do zmiennej?
Jeżeli coś takiego byłoby możliwe to prosiłbym o odpowiedź w czym trzeba coś takiego napisać i może jakieś wstępne wskazówki. konduktor Ten post edytował konduktor 9.02.2007, 14:11:07 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 187 Pomógł: 0 Dołączył: 24.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jasne że się da , file_get_contents , przefiltruj co chcesz wyrzuć echem do zmiennej JS i robisz co chcesz z tą zmienną w JS
-------------------- c++ , javascript , PHP , SQL , MYSQL , CSS - wszystko czego potrzebuje prawdziwy mężczyzna LoL
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 253 Pomógł: 1 Dołączył: 12.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
~konduktor był taki temat na forum i sam napisałem skrypt do niego chyba nie używałeś szukaj na forum oraz google
![]() ![]() Temat: preg_match, Wyciągnięcie liczby z ciągu znaków Skrypt wystarczy trochę przerobić ![]() Dużo osób poleci Ci pewnie użycie cURL ale jeśli nie masz musisz użyć tego co masz czyli samego php. Jeśli masz jakieś pytania do niego pisz odpiszę ![]() Pozdrawiam ![]() Ten post edytował Mike122 9.02.2007, 16:16:41 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 9.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A w jaki sposób można pobrać kod strony html do zmiennej? Dodam tylko, że w adresie strony są przesyłane zmienne metodą POST.
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 253 Pomógł: 1 Dołączył: 12.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
~konduktor też jest na forum. Ale pewnie nie szukałeś nawet
![]() Podaje funkcje:
Dzięki tej funkcji pobierzesz wynik. Więcej: Temat: [php] Jak przechwycic wynik formularza? Zacznij korzystać z Google i z funkcji Szukaj na forum. Pozdrawiam ![]() Ten post edytował Mike122 9.02.2007, 17:35:04 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Hmm połączyłem wszystko w jedną całość, ale widzę tylko białe tło i nic więcej. Gdy daje podgląd strony widzę tylko:
Oto źródło tego dokumentu:
Oryginalny adres strony to: http://www.nautilus.org.pl/article.php?articlesid=923 |
|
|
![]() ![]()
|
|
LOL na tej stronie nie ma formularza z metodą POST nigdzie. Zacznijmy od tego.
Masz 2 opcje do wyboru: 1. Chcesz pobrać całą stronę? 2. Pobrać tylko jakąś jej część? Bo to co Ty pisałeś to w ogóle jest co innego. Gdyż myślałem że chcesz pobrać jakieś dane wynikowe z formularza. Ten post edytował Mike122 9.02.2007, 19:26:22 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
chce pobrać całą zawartość strony
![]() |
|
|
![]() ![]()
|
|
OK ~konduktor poczytaj w manualu o file_get_contents" title="Zobacz w manualu php" target="_manual.
Przykład:
Jest to prosty przykład więc nie wymagaj od niego za dużo! Do tego typu działań polecam cURL" title="Zobacz w manualu php" target="_manual. Doczytaj w manualu o file_get_contents" title="Zobacz w manualu php" target="_manual żeby pogłębić swoją wiedzę i korzystaj z wyszukiwarek. Ale się na męczytłem z Tobą ale mam nadziej że pomogłem. Pozdrawiam ![]() Ten post edytował Mike122 9.02.2007, 21:45:32 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Tak, wielkie dzięki za poświęcony czas.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 21:08 |