![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 146 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2007 Ostrzeżenie: (60%) ![]() ![]() |
Otorze chce aby link "Pobierz teraz!" był gifem i mrygał ochoczo do użytkownika...
Wszystko jest ok ale chce tez aby np jak uzytkownik wylaczy style CSS albo oglada strone w trybie textowym (np na komórce) to zeby zamiast (pod) gifem był tekst... Jak to zrobić? Mam koncepcje aby zrobić link zwykly i przykryć go linkiem graficznym ale niewiem czy to dobry pomysl... Ten post edytował strife 10.02.2007, 10:48:45 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale prostym sposobem jest chyba użycie JavaScript i automatyczne wymuszanie przeładowania strony wg wybranej opcji np włącz style css-wyłacz style css
mozna tez to napisac w php i przed zaladowaniem strony ustalic w jak sposób ma byc wyswietlana tresc strony-sam text, czy "ochoczo mrugający' ;P graficzny z css pozdr a jezeli chodzi o to jak zrobic, porponuje poczytac o instrukcjach warunkowych Ten post edytował plisek 8.02.2007, 23:22:41 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 1 Dołączył: 27.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W pliku html:
W css:
W ten sposób powinno działać, musisz jeszcze dodać tam odnośnik <a>, a <h1> możesz zmienić na cokolwiek innego, |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 112 Pomógł: 20 Dołączył: 10.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czy nie będzie słusznie zrobić tak:
Dzięki temu przy włączonym CSS obrazek z tła wypełnia zawartość odnośnika a tekst jest schowany. Kiedy CSS będzie wyłączone link będzie najnormalniejszym linkiem tekstowym. pozdr. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 146 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2007 Ostrzeżenie: (60%) ![]() ![]() |
A kiedy beda wyłączone grafiki to textu niebedzie! Do kitu ta metoda!
Próbowałem img zrobic ale tez do kitu bo ja sie wylaczy grafike to bedzie ramka z ikonka :/ Ale widze ze cyphelf mi tu dobry kod podaje zaraz go przerobie (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/snitch.gif) Dzieki cyphelf :* Ten post edytował strife 10.02.2007, 10:49:51 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 380 Pomógł: 2 Dołączył: 5.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
np na komurce co to jest komurka?brak grafiki w przegladarkach tekstowych rekompensuje alternatywny tekst, ktory - jak z tego wynika - jest elementem wymaganym pozdrawiam maryaan tropiciel dzieci neo |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 112 Pomógł: 20 Dołączył: 10.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A kiedy beda wyłączone grafiki to textu niebedzie! Do kitu ta metoda! Do każdej z metod bardziej "kombinacyjnych" niż podstawowa składania HTML/CSS i ich wykorzystanie zgodne z przeznaczeniem można znaleźć X sytuacji w których ta metoda się nie sprawdzi. Chciałeś sposobów na swoje rozwiązanie to je dostajesz. Nie krzycz więc na nikogo proszę. pozdr. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat("Kisiol_Ent") w trybie textowym (np na komórce) A robienie stron pod komórki to już trochę inna bajka (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Ten post edytował lopik 10.02.2007, 10:41:51 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 402 Pomógł: 0 Dołączył: 20.01.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 16:41 |