![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 6.02.2007 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Z książki z której się uczę jest kod:
Niestety przeglądarka wyrzuca: Parse error: syntax error, unexpected T_STRING, expecting ',' or ';' in /var/www/transport.php on line 12 Nie wiem w czym problem. Kod wydaje mi się poprawny ale pewnie czegoś nie zauważyłem. Proszę o pomoc. Ten post edytował maf2 6.02.2007, 22:12:07 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 3 Dołączył: 5.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej,
Jesli stosujesz cudzyslowie to te ktore sa miedzy nimi musisz poprzedzic zakami unikowymi zeby nie byly przetwarane przez parser. Tak najprosciej mowiec... Powinno byc: Albo: Pozdrawiam! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 6.02.2007 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W pierwszym przypadku nie widzę żadnych różnic w porównaniu do tego co ja napisałem. Zresztą wkleiłem to i nie działa. Natomiast ten drugi kod niby działa ale zostawia \n \n i potem rysuje tabelke (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/exclamation.gif) !
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
~albrzykowski nie podpowiadaj głupot.
Obaj zresztą powinniście sobie przeczytać to: Łańcuchy znaków (string). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
~albrzykowski nie podpowiadaj głupot. Obaj zresztą powinniście sobie przeczytać to: Łańcuchy znaków (string). Dzięki za linka poczytam (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Hmm zaplątałem sie w tym trochę (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Taka składnia u mnie też działa: <?php echo "<tr>\n <td align=right>$odleglosc</td>\n"; ?> czyli bez \" przy right jak to było w tym przypadku: <?php echo "<tr>\n <td align=\"right\">$odleglosc</td>\n"; ?> |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Taka składnia u mnie też działa: Zadziała, ale wygeneruje niepoprawny kod HTML, ponieważ każda wartość atrybutu powinna być w cudzysłowach.<?php echo "<tr>\n <td align=right>$odleglosc</td>\n"; ?> czyli bez \" przy right jak to było w tym przypadku: <?php echo "<tr>\n <td align=\"right\">$odleglosc</td>\n"; ?> Ja osobiście często daję tak: Ten post edytował mike_mech 7.02.2007, 10:36:15 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 3 Dołączył: 5.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
~albrzykowski nie podpowiadaj głupot. Obaj zresztą powinniście sobie przeczytać to: Łańcuchy znaków (string). Jasne, moj blad, zbyt pospieszylem sie i nie podejzalem wyniku. Nie tlumacze sie wiecej i uwazniej bede postowal. Sorry jesli wprowadzilem w blad. Pozdrawiam! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 18:39 |