![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 25.01.2005 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
No wiec mam taki formularzyk, wyswietla w tabelce dane i obok daje przyciski checkbox do zazanczania przy kazdej danej, no i jest formularz ktory po wcisnieciu wyslij daje ta sama strone z parametrami get ?usun=tak&id=2 na przyklad no I spoko usuwa sie wpis majacy ID 2, problem jest gdy zaznaczam pare wpisow naraz, wtedy link wyglada tak ?usun=tak&id=2&id=3&id=5 itd itd, jak teraz mam to zrobic zebym mogl usuwac pare wpisow naraz? Z gory dziekuje. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 20 Dołączył: 20.04.2004 Skąd: Wielkopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zmień nazwę w formularza pola chexbox z ID na ID[] wtedy otrzymasz dane jako tablicę id[0]=3 id[1]=6 ...itd
Za pomocą pętli wykonaj całą tablicę zmieniając parametr where id = na te z tablicy w celu usunięcia. Jest też polecenie w mysql że można parametry where id = (2,4,6) podać po przecinku ale nie pamiętam jak to się wpisywało prawidłowo. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 24.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 25.01.2005 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Zmień nazwę w formularza pola chexbox z ID na ID[] wtedy otrzymasz dane jako tablicę id[0]=3 id[1]=6 ...itd Za pomocą pętli wykonaj całą tablicę zmieniając parametr where id = na te z tablicy w celu usunięcia. Jest też polecenie w mysql że można parametry where id = (2,4,6) podać po przecinku ale nie pamiętam jak to się wpisywało prawidłowo. A cos bardziej precyzyjnego bo nie wiem jak to zorbic , tzn tego pogrubionego nie bardzo (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pętla foreach wywoła zapytanie delete dla każdego zaznaczone ID. |
|
|
![]()
|
|
kurde nie rozumeim na jakich zasadach dzialaja te glupie tablice :S eh no ale dzieki za skrypt
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 09:25 |