![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 11.01.2004 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam dwie bazy danych Mysql
Pierwsza
Druga
Potrzebuje osiągnąć następującą rzecz Z pierwszej bazy wyszukuje wszystkie rekordy które "id_filii" = 02 KOD
z drugiej bazy potrzebuje wyciagnąc dane które beda miały identyczne pole "pesel" z wynikami jakie mi zwróciło powyzej napisane zapytanie SQL-owe Bardzo prosze o kodzik. Wydaje mi sie że przejrzyscie napisałem. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przeczytaj sobie w manalu od MySQL'a o
JOIN INNER JOIN LEFT JOIN a zobaczysz, że możesz wyciągnąć potrzebne Ci dane za pomocą jednego zapytania. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 11.01.2004 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zapytania sql-owe testuje pod phpmyadminem
Użyłem polecenia
i działa tylko ze dany rekord wyświetla mi kilka dziesiąt razy co daje mi kilka tysięcy rekordów, jak zrobić aby dany rekord wyswietlany był tylko raz. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 73 Pomógł: 0 Dołączył: 9.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
spróbuj tak,
zakładam, że pole pesel, jest unikatowe dla danego użytkownika poczytaj w manulau sql'a o joinach join |
|
|
![]()
|
|
Dziekuje za pomoc. jest (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/guitar.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 16:03 |