![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 118 Pomógł: 0 Dołączył: 29.07.2003 Skąd: skąd-inąd. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mime_content_type() - call to undefined function
otrzymuje taki komunikat gdy chce uzyc tej funckji,dlaczego ,w manualu jest napisane ze jest ona instalowana standardowo od wersji 4.0 ,ja mam 4.3 hmm... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat mime_content_type() - call to undefined function
Funkcja występuje od php w wersji 4.3, ale trzeba wsparcie do niej włączyć przy kompilacji (parametr --with-mime-magic do configure) albo dołączyć odpowiednie rozszerzenie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 118 Pomógł: 0 Dołączył: 29.07.2003 Skąd: skąd-inąd. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a w jaki sposob dolaczyc takie rozszerzenie ,zeby nie trzeba bylo instalowac od nowa php'a (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 680 Pomógł: 0 Dołączył: 1.10.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A w jakim systemie?
Jeśli Windows to wystarczy odznaczyć: Cytat extension=php_mime_magic.dll
I dodać ścieżkę do pliku mime.magic... Wszystko jest opisane w rozdziale LVII. Mimetype Functions. |
|
|
![]()
|
|
nie,chodzi o linuxa,
zainstalowalem z --with-mime-magic od nowa php ,ale ciagle wyskakuje ze nie ma takiej funkcji. ja juz nie wiem. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A sprawdziłeś wersję php? Bo ta funkcja jest od wersji 4.3.0
|
|
|
![]()
|
|
wersja ktora instalowalem to 4.3.3 wiec teoretycznie funkcja powinna dzialac,ale nie dzialaaaaaa
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat wersja ktora instalowalem to 4.3.3 wiec teoretycznie funkcja powinna dzialac,ale nie dzialaaaaaa
Sprawdź, czy: 1. w pliku php.ini masz linijkę: Kod extension=mime_magic.so .
2. w wyniku funkcji phpinfo() w pierwszej sekcji w pozycji Configure Command masz --with-mime-magic. 3. w wyniku funkcji phpinfo() masz sekcję opisaną jako mime_magic. 4. w wyniku działania kodu: [php:1:87f7fafc78]<?php print_r(get_loaded_extensions()); ?>[/php:1:87f7fafc78] masz wymieniony mime_magic. |
|
|
![]()
|
|
ok,ale ja nie mam pliku mime_magic.so ,
w ten sposob jako extension dopisywale sobie obsluge IMAP,ale do imap mam plik .so |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 15:43 |