![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 311 Pomógł: 7 Dołączył: 2.08.2006 Skąd: Bystrzyca Kłodzka/Nysa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mam kod który oblicza objętość folderów z podfolderami z plikami
objętość danego folderu jest zwracana przez return $wielkosc. Dodałem jeszcze do tej funkcji obliczanie ile jest plików i folderów w tym folderze. Liczba plików ma być zwracana przez return $pliki_licz a liczba folderów - return $katalogi_licz Tylko jest jedno ale. Funkcja zwraca mi tylko wielkość folderu i jak przeczytałem w dokumentacji php.net kończy działanie funkcji przez co nie zwraca liczby plików i folderów. W jaki sposób zwrócić dwie ostatnie zmienne? Wie ktoś może jak to naprawić? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zwracasz tablicę i po wywołaniu funkcji odczytujesz dane prosto z niej. -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 311 Pomógł: 7 Dołączył: 2.08.2006 Skąd: Bystrzyca Kłodzka/Nysa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Pisze mi:
Fatal error: Unsupported operand types in C:\serwer\users\browser\index.php on line 11 choć dodałem tak jak napisałeś. później jak chce wywołać: $tab=policz($sciezka."/".$katalogi[$i]); echo $tab['wielkosc']; ale też nie działa. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziwne .. skoro wcześniej funkcja działała a nie zmieniłeś nic ważnego w samej funkcji.
A spróbuj zmienić tak aby funkcja zwracała pojedyncze wartości i zobacz czy będzie dla każdej działała. Jak dla mnie powinno działać zwracając tablicę tak samo dobrze jak zwracając pojedynczą wartość. -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
ogólnie to jest mi potrzebne bo buduje menagera plikow na potrzeby mojego panela.
Podaje Wam pełny kod nieskończony więc tylko patrzcie tam gdzie te zmienne chce wrócić a reszta jest w fazie rozwoju ![]()
|
|
|
![]()
|
|
Jest OK
![]() Zwróć uwagę, że wewnątrz funkcji policz() wywołujesz funkcję policz(); Jeżeli zmieniłeś to co zwraca funkcja, musisz przystosować jej wywołanie wewnątrz funkcji, np tak:
Mi ta wersja zabanglała. -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
tak jest bo jest rekurencyjnie czy jak to się nazywa.
ten przykład wziąłem z algorytmy.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A może skorzystać z dobrodziejstw php5 i spl ?
![]()
Wyświetla wielkość wszystkich plików w danym katalogu (wliczają jego podkatalogi) -------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
![]() -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
Dziękuję, dziękuję.
Dzięki za skrypt revyag. Przeczytałem dodatkowo w manualu o SPL i stworzyłęm krócej liczenie plików i katalogów. A oto efekt mojej pracy, manager plików + wyświetla ikonki dla 169 rodzajów plików + podgląd pliku dla 17 rozszerzeń + łatwe tworzenie folderu w aktualnym folderze którym jesteś + usuwasz folder -> usuwasz automatycznie od razu pliki i foldery które są w nim + upload do 5 plików, rozmiar pliku dyktuje serwer Zobaczcie, spróbujcie, oceńcie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 800 Pomógł: 0 Dołączył: 26.11.2005 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Jah Music Is On My Mind !
|
|
|
![]()
|
|
poprawiony. sprawdź. jeszcze jakieś błędy?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 607 Pomógł: 23 Dołączył: 8.09.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no jasne, wgrywanie plików, wgrałem sobie plik php panie Jarku M....
Ten post edytował Spirit86 31.01.2007, 23:21:32 -------------------- Audio: Metallica, Soil, RHCP, OffSpring, Green Day, "Retro", Gorillaz, Disturbed, Coma
DB: MySQL 4.1 | php: 4.4.3 Pomogłem Ci? Wciśnij przycisk POMÓGŁ. |
|
|
![]()
|
|
dodano funkcję sprawdzającą czy rozszerzenie pliku któy ma być wysłany na serwer jest na liście zakazanej
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 13:54 |