![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 800 Pomógł: 0 Dołączył: 26.11.2005 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Piszę teraz aplikację i mam problem (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Otóż potrzeba mi prostego ORM'a . Odrazu przychodzi na myśl Propel, jednak jest tutaj trudność z implementacją. Nie da się tego za bardzo do projektu włączyć. Z resztą XML mnie trochę odstrasza. A alternatywy dla niego za bardzo nie widzę. Prosiłbym o pomoc.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przenoszę z php > php Pro na Gotowe rozwiązania > Szukam
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 800 Pomógł: 0 Dołączył: 26.11.2005 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobrze, dobrze, ale może odpowiedź mi dasz ? Bo wiadomość o przeniesieniu wiele mi nie pomogła.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Są na sieci jednoklasowe ActiveRecord ;] Poszukaj sobie.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 3 Dołączył: 15.01.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Najnowsza wersja AdoDb posiada imprementacje ActiveRecord. Pracowalem z nia przy jednym projekcie i musze powiedziec ze jest calkiem przyzwoita.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Dobrze, dobrze, ale może odpowiedź mi dasz ? Bo wiadomość o przeniesieniu wiele mi nie pomogła. Jestes tu juz tak dlugo ze powinienes wiedziec ze robota moderatora jest m.in. dbranie o porzadek na forum. I nie musi on odpowiadac na problem topiku podczas jego przenoszenia.A moze bys polubil sie z XMLem. Przeciez to prawie jak XHMTL + troche czytania o skladni propela. Masz jeszcze Doctrine. Adodb ma chyba active record. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 853 Pomógł: 25 Dołączył: 27.08.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Od jakiegoś czasu używam Doctrine, co prawda nie ma jeszcze wersji stabilnej, ale ma spore możliwości i stosunkowo łatwe definiowanie rekordów. Polecam przetestować (http://phpdoctrine.com/).
|
|
|
![]()
|
|
A z ActiveRecord co proponujecie ?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 17:02 |