![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 197 Pomógł: 15 Dołączył: 10.09.2006 Skąd: Siemianowice Śląskie / Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
już nie mam siły ;/
Nie wiem dlaczego alw pod wszystkimi innymi przeglądarkami wszystko działa normalnie, za to natomiast pod opera, wszystko na odwrot ;/ Powiedzmy ze mam skrypt dodajacy cokolwiek do bazy i ter przy takim zapytaniu:
oczywiscie $tresc jest wczesniej sformuowana jako powidzmy: $tresc = $_POST['tresc'] No i sprawa wyglada tak, ze caly czas wyrzuca info o bledzie ;/ a jak dam: !empty, i zamienie miejscami info o bledzie i wykonywanie skryptu offkoz, to za kazdym razem doda dane, nawet jezeli nie bylo podanej tresci ;/ I tak jest TYLKO pod opera ;/ Niewiem, moze dzies cos pominalem , czytajac ksiazke, ale nigdzie nie wyczytalem, ze program server-side, moze sie sie "zpsuc" z poziomu przegladarki ;/ |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 26.12.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przegladarka nie ma na to wplywu
zapodaj troche wiecej kodu pewnie tam masz buga |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 197 Pomógł: 15 Dołączył: 10.09.2006 Skąd: Siemianowice Śląskie / Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
co tu zapodawac, kod taki jak u gory, tylko ze jezeli byla wpisana wartosc w $tekst to dodaje do bazy, jak nie to wywala ze nie wpisano tresci i tyle ...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 380 Pomógł: 2 Dołączył: 5.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
co tu zapodawac kod ktory testujesz, a nie jakas imitacje pseudokodu (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/snitch.gif) przesylasz w ogole cos postem do tego skryptu czy testujesz go odpalajac w przegladarce strone z tym kodem?
|
|
|
![]()
|
|
ech ... przesyłam, jak któryś z Was by przeczytał, to by wiedział że tylko pod operą to nie działa, i nie mam pojęcia dlaczego.
;/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 380 Pomógł: 2 Dołączył: 5.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wklej jeszcze formularz bo z tym powyzej przegladarka za wiele zrobic nie moze
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
isset() nie działa tak samo jak empty().
Zobacz, że zawsze ma ona jakąś wartość w Twoim kodzie ($txt), bo jawnie przypisujesz zawartość $_POST['tekst'], która, jeśli pochodzi z pola formularza, ma wartość, a nawet typ. Nie wierzysz?
Sprawdziłem - przeglądarka nic nie ma do rzeczy - musiałeś gdzieś testy zawalić, co się zdarza. Pozdrawiam Ten post edytował Cysiaczek 23.01.2007, 10:19:01 |
|
|
![]()
|
|
ok, więc w takim razie, jak mam to zrobić ? od razu bez deklarowania dodatkowej zmiennej czy jak ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Użyj empty() tak jak pokazałeś w pierwszym poście.
Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
no to klops ... niewiem co niegra w moim kodzie, dalej to samo ;/ tylko pod Opera nie mozna nic zdialac ...
|
|
|
![]()
|
|
przed linia 20 wstaw
i skopiuj to co sie pokaze w zrodle strony, przynajmniej sie dowiesz gdzie gina zmienne. W ogole to zakomentuj wpis w linii 20 (ten duzy warunek) i ostatnia klamre, wystarczy sprawdzenie zmiennej $_POST['akcja'] |
|
|
![]()
|
|
a więc już nie wiem co się dzieje ;/
$_GET dociera bez problemu ale post .... array(0) { } upsss a jednak dociera: Kod array(3) { ["akcja"]=> string(6) "wyslij" ["news_id"]=> string(1) "1" ["komentarz_autor"]=> string(3) "ggg" } ale nie wszystko ;/ bo tresc zostaje NULL ;/ Problem rozwiązany Problem tkwił po stronie funkcji wstawiania bbcode ;/ już zażegnany (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif) Ten post edytował dr_NO 23.01.2007, 18:44:35 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 20:02 |