Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Połączenie JS i php, Nie chce sie parsować :/
batat

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Mam taki fragment kodu:
  1. <?php
  2. $zakodowany = "<script type=text/javascript><!--document.write(Base64.decode($zak));//--></script>";
  3. ?>

gdzie $zak to hash zakodowany w base64.

i teraz chciałbym dać to w echo:
  1. <?php
  2. echo '<embed name="promo" src="'.$zakodowany.'" quality="high" bgcolor="#000">';
  3. ?>

no ale niestety nie chce mi się to przeparsować, a co za tym idzie, flash nie wyświetla się :/ Proszę o pomoc
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 4)
Zajec

-----

A pomyślałeś, co jest efektem Twojego działania?

Kod
<embed name="promo" src="<script type=text/javascript><!--document.write(Base64.decode($zak));//--></script>" quality="high" bgcolor="#000">
+Quote Post
batat

-----

zapomniałem dodać, że na JS znam tyle co nic :] no a tutaj kombinowałem na wszelkie dotychczas znane mi sposoby z apostrofami, cudzysłowiami itp :/ Więc prosiłbym o większą podpowiedź, bo ta mi za wiele nie mówi ;-)
+Quote Post
chlebik

-----

Prawda jest taka, ze php jest jezykiem, ktory dziala po stronie serwera i wpierw jest wykonywany jego kod i przesylany do klienta, dopiero potem do gry wchodzi JavaScript, ktory jest jezykiem uzywanym po stronie przegladarki.

Jesli chcesz mojej rady to,znajdz funkcje w php, ktora robi to, co chcesz osiagnac w JavaScripcie. Domyslam sie, ze nie przepiszesz wszystkiego do JavaScriptu skoro sie niebardzo na nim znasz smile.gif

Do szukania polecam Manual php.

--------------------
"Człowiek dążący do swego celu może być skuteczny tylko w przypadku, jeśli każdą minutę swego życia wykorzysta z maksymalną korzyścią dla osiągnięcia zaplanowanego celu. Jeśli stworzył dla siebie system kar i karze sam siebie za każdą zmarnowaną minutę. Człowiekowi w zupełności wystarczą 3-4 godziny snu, cały pozostały czas może być wykorzystany dla osiągnięcia upragnionego celu." -- Wiktor Suworow
Java devBlog
KulturalnyChlebik
+Quote Post
batat

-----

tylko problem w tym, że chce aby ten fragent kodu był zakodowany, a jak użyje base64_encode() to się wszystko wyświetli :/ więc samo php w tym wypadku nie da sobie rady :/
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 22.08.2025 - 10:15