![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 246 Pomógł: 0 Dołączył: 28.09.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
probuje zrobić w php funkcje działającą tak samo jak document.links (JS). Szukałem na pl.php.net/dom jakiegoś odpowiednika, ale nie widziałem niczego podobnego, probowałem coś kombinować z getAtribute, ale nie wchodziło mi to. Czy jest w ogóle możliwe zrobienie czegoś takiego tylko w php, jeśli tak to proszę o jakieś nakierowanie. Pozdrawiam. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Yhh? Tzn jak? Chcesz w php wyciagnąc linki jakie są w dokumencie? Coś nie rozumiem: /
-------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 246 Pomógł: 0 Dołączył: 28.09.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Cysiaczek w JS masz taka funkcje document.links, to jest tablica z wszystkimi linkami z danego pliku html, potrzebuje takiej funkcji w php, np: wczytuje za pomaca file_get_contents plik html, i dodaje do jakiejś zmiennej wszystkie linki z tego dokumentu, przed chwilą bawiłem się DOMDocuments i udało mi sie wyciągnąc nazwę linku (<a href="plik.php">nazwa linku</a>), ale ja potrzebuje wyciągnąć plik.php, probowałem ułożyć wyrażenie regularne, ale nie mogę napisać takiego które będzie działać w większości przypadków, tzn:
Kod <a href="link">link</a> <a href='link'>link</a> <a href=link>link</a> <a href=link class="">link</a> <a href="link">link</a> itp... różnie ludzie piszą i trudno jest napisać takie wyrażenie które będzie działać w większości przypadków, dodatkowo document.links rozpoznaje czy link jest adresem tylko do pliku (href="index.php") czy adresem do pliku wraz z domeną (href="http://domena.pl/index.php"), jeśli jest tylko adresem do linku dodaje domenę. Ogólnie mówiąc chce napisać funkcję która będzie wyszukiwać wszystkie linki i dodawać je do tablicy, dodatkowo jeśli nie będzie w linku domeny, funkcja sama ją doda, czyli coś takiego jak odpowiednij javascriptowej funkcji document.links tylko w php. Ten post edytował Dex1987 15.01.2007, 18:36:04 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gotowego chyba nic nie ma ... jedynie coś stworzyć samemu.
Ja bym szukał tekstu href .... potem znaczników > < oraz string'a między nimi. Potem usunąć spacje za pomocą trim() .... no i może sprawdzenei czy jest tam string http:// ... I jakoś tak może by zadziałało. -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A musi to być w php
![]() -------------------- w3c & c++
|
|
|
![]()
|
|
@lopik: tak, napisałem to w ajax/php ale nie odpowiada mi takie rozwiązanie.
@Cienki1980: jeśli nie znajdę nic podobnego, będę musiał kombinować z preg_match, co prawda napisałem coś takiego ale, ale daleko mojej funkcji do document.links Pozdrwiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 224 Pomógł: 40 Dołączył: 6.07.2004 Skąd: Wuppertal Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
moze zawierac bugi:
jako $string podajesz źródło strony, jako $from_site jej adres. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:15 |