Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Ankieta - badanie poziomu społecznej akceptacji praw dla mniejszości seksualnych., Prawa gejów i lesbijek
mike

Grupa: Przyjaciele php.pl

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,

W związku z tym, że Hydepark to dobre miejsce na zbieranie różnego rodzaju opinii, to i ja skorzystam z tej możliwości.
Proszę o wypełnieni ankiety na temat poziomu społecznej akceptacji praw dla gejów i lesbijek.

Zamieszczam tą ankietę tutaj ponieważ potrzebna mi opinia grupy mężczyzn, a nie ma co ukrywać 99.99% użytkowników forum to faceci.

Ankieta zawiera kilka pól "uzasadnij odpowiedź" (ankieta jest w całości anonimowa), ale jeśli ktoś chciałby coś dodać w związku z poruszanym tematem, może to zrobić również na forum (ale traci swoją anonimowość).

P.S.
Ankietę zamieszczam na prośbę swojej Narzeczonej.
A wyniki ankiety będą wykorzystywane tylko i wyłącznie w celach edukacyjnych.
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 12)
hwao

Developer

Grupa: Moderatorzy

Będą gdzieś dostępne wyniki ankiety?
+Quote Post
envp

Grupa: Zarejestrowani

-----

Poszło smile.gif Też chętnie zobaczyłbym te wyniki
+Quote Post
TAMLYN

-----

Ok, wypełniona tongue.gif Co do wyników... @mike_mech może zamieściłbyś je tutaj?

--------------------
Wróciłem po długiej przerwie... Bogatszy w wiedzę.
+Quote Post
mike

-----

Dzięki za zainteresowanie i wypełnianie.

Ankieta krąży zarówno w wersji elektronicznej jak i papierowej, ale obiecuję, że jak tylko wyniki zostaną podliczone to opublikuję je tutaj na forum.

(wyniki ankiety podeślę ok. końca przyszłego tygodnia)
+Quote Post
tiraeth

-----

Wypełniłem, też chciałbym zobaczyć wyniki smile.gif
+Quote Post
enigma

-----

wypełniona smile.gif
nie jestem socjologiem, ale chciałbym się podzielić jednym odczuciem czy też sugestią odnośnie ankiety. Chodzi o pytanie Proszę sobie wyobrazić, jak zareagował(a)by Pan(i), gdyby okazało się, że gej/lesbijka ma zostać: odpowiedzi na to pytanie nie są wg mnie jednoznaczne bo reakcja zależy trochę od tego jak dana osoba (homoseksualista) zachowuje się bądź będzie się zachowywać w danej pozycji społecznej. Wiadomo wszędzie są ludzie i ludziska.
Cieszę się że mogłem pomóc
Pozdrawiam
+Quote Post
Jarod

-----

Wypełniłem i czekam na wyniki.

--------------------
”Godzina nauki w życiu nowoczesnego apostoła jest godziną modlitwy.”
(św. Josemaría Escrivá, Droga, 335)
+Quote Post
mike

-----

Cytat(enigma @ 13.01.2007, 22:05:24 ) *
wypełniona smile.gif
nie jestem socjologiem, ale chciałbym się podzielić jednym odczuciem czy też sugestią odnośnie ankiety. Chodzi o pytanie Proszę sobie wyobrazić, jak zareagował(a)by Pan(i), gdyby okazało się, że gej/lesbijka ma zostać: odpowiedzi na to pytanie nie są wg mnie jednoznaczne bo reakcja zależy trochę od tego jak dana osoba (homoseksualista) zachowuje się bądź będzie się zachowywać w danej pozycji społecznej. Wiadomo wszędzie są ludzie i ludziska.
Cieszę się że mogłem pomóc
Pozdrawiam

Cześć,
z tej strony Agata - ta z Avatra smile.gif Otóż moim zdaniem to może od tego zależeć ale nie musi. Możesz przecież nie znać tej osoby, no i niby skąd mamy wiedzieć jak będzie się zachowywać ta osoba?? Pytania są przypuszczające.
Dziękuje za uwagę do ankiety smile.gif
Pozdrawiam i bardzo dziękuję za wypełnianie.
+Quote Post
Wykrywacz

-----

I tak ci nie wierzymy, wszyscy wiem że na Avatarku jest Mike.
Cytat
Proszę sobie wyobrazić, jak zareagował(a)by Pan(i), gdyby okazało się, że gej/lesbijka ma zostać: odpowiedzi na to pytanie nie są wg

Ja jakoś nie widzę trudności w tym pytaniu. Jest one przypuszczające czy miałbyś coś przeciwko temu, aby w sąsiadem za ścianą bądź księdzem został homoseksualista. Warunki społeczne w tym momencie są chyba znane?

Ten post edytował Wykrywacz 14.01.2007, 00:57:23
+Quote Post
Turgon

-----

mike_mech: Robię tą ankietę i np. jeśli maja być uzasadnienia, to także do tych pytań w sprawie np. "Pana(i) szefem (szefową) w pracy". Jest to ankieta nie pełna!
Z resztą co do księdza, to przecież ona ma żyć w celibacie, więc gejem nie mógłby być .

--------------------
Jah Music Is On My Mind !
+Quote Post
mike

-----

Cytat(Turgon @ 14.01.2007, 10:34:50 ) *
mike_mech: Robię tą ankietę i np. jeśli maja być uzasadnienia, to także do tych pytań w sprawie np. "Pana(i) szefem (szefową) w pracy". Jest to ankieta nie pełna!
To czy ankieta jest pełna czy niepełna to akurat decyzja którą podejmuje ankieter a nie wypełniający tongue.gif
Nie ma innych pól uzasadnij, z tego powodu, że w pracy do której ta ankieta będzie dołączona najważniejsze są uzasadnienia z pól w których one są.
Po co dawać pytania, na które odpowiedzi nie będą nas interesowały? Tylko po to żebyś poczuł się spełniony uzasadniając każdą odpowiedź?

Cytat(Turgon @ 14.01.2007, 10:34:50 ) *
Z resztą co do księdza, to przecież ona ma żyć w celibacie, więc gejem nie mógłby być .
Oczywiście że może być.
Ksiądz nadal jest mężczyzną, nadal posiada organy produkujące hormony a te hormony nadal działają.
Celibat to wstrzemięźliwość seksualna a nie aseksualizm.
No i poza tym wszystkim ksiądz nie zawsze był księdzem, prawda?
+Quote Post
kriqs

-----

Cytat

wydaje mi se ze jednak moze byc gejem ale nie musi wspolzyc ( sex ). wystarczy ze sie z tym identyfikuje, przynajmniej tak mi sie wydaje. A tak pozatym po czym poznac ze ktos jest gejem jak to zakwalifikowac questionmark.gif czy tylko po tym ze sie kocha z facetami, wydaje mi sie ze nie. Przeciez jak ktos jest cale zycie prawiczkiem( ekstremalna sytuacja, tak jak i ksiedza smile.gif ) to nie oznacza ze jest ... no wlasnie kim smile.gif questionmark.gif.

pozdrawiam

ps. pytania retoryczne zostaly uzyte smile.gif

--------------------
Pozdrawiam
kriqs

mam nadzieje ze pomoglem :)
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 19.08.2025 - 11:30