![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 6.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, dostałem zadanie domowe o treści:
załóż sieć komputerową rozprzestrzenioną na 2 małe budynki, znajdujące się 20 m od siebie, lecz nad nimi jest ruchliwy parking, dlatego łącze należy przeprowadzić bezprzewodowo. W 1 budynku jest łącze adsl i 8 komputerów zaś w 2 budynku są 3. W budynkach sieć musi być przewodowa. I zaplanowałem to tak: -w 1 budynku do gniazdka ADSL podłączony jest switch i do niego jest połączone 8 komputerów, a do drugiego gniazda podłączony jest acces point który nadaje sygnał do 2 budynku, i tam znajduje się odbiornik który znów zamienia sygnał na drogę kablową i łączy pozostałe komputery. JAk nazywa się odbiornik sygnału radiowego, oracz czy w ten sposób zaprojektowana sieć będzie działała? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 359 Pomógł: 1 Dołączył: 16.04.2006 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No chyba coś nie tak
![]() Najpierw [ADSL]->[Router]->[Switch]- .......................................................|_[Nadajnik]___[Odbiornik ]->[AP]->[switch]->[Kompy_w_budynku2] .......................................................|_[Kompy_w_budynku1] Ten post edytował envp 12.01.2007, 00:48:27 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 6.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[Nadajnik]___[Odbiornik]->[AP]
A co do tego to możesz mi powiedzieć co ma być w 2 budynku odbiornikiem sygnału ? Też acces point do którego podłącze router a potem switcha? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 359 Pomógł: 1 Dołączył: 16.04.2006 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie wiadomo do kogo piszesz
![]() |
|
|
![]()
|
|
Pisałem do ciebie envp
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 224 Pomógł: 40 Dołączył: 6.07.2004 Skąd: Wuppertal Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
łącze adsl->router->switch->komputery w budynku 1 i accesspoint-> droga radiowa -> drugi accesspoint ktory odbiera dane -> switch ->komputery w budynku 2.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 20:04 |