![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 214 Pomógł: 23 Dołączył: 26.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wykonuję następujący kod:
i mam błąd Warning: mysql_numrows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource wszystko jest prawidłowo, bo nie ma wyników dla podanych przeze mnie warunków, ale teraz pytanie: Jak policzyć (?) brak rekordów. Chcę z zapytania mieć liczbę rekordów, włącznie z zerem jeśli nie wybrano wyników - jak to zrobić? Ten post edytował Sky_walker 5.01.2007, 14:02:13 -------------------- Pomogłem? Kliknij
![]() Dzięki! :D |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
bo nie ma takiej funkcji mysql_numrows jest za to taka: mysql_num_rows();
a ta zwróci Tobie 0 albo odpowiednią inną liczbę Łukasz -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
~kossa nie wiesz, to nie pisz.
php to na tyle chory język, że mysql_numrows() istnieje i ma się niestety dobrze. Aczkolwiek (tu uwaga do ~Sky_walker) stosowanie jej nie jest zalecane. ~Sky_walker kiedy zbiór wyników jest pusty funkcja mysql_num_rows() (bądź mysql_numrows()) zwraca 0 (słownie: zero). A to że masz taki błąd oznacza tylko i wyłącznie jedno. Błąd jest w zapytaniu. Sprawdź to debugując ten fragment kodu. Przeczytaj w tym celu to: Najczęstsze błędy, Zanim zapytasz, to sprawdź. (pkt. 2). I proszę poprawić tytuł wątku na zgodny z zasadami panującymi na forum Przedszkole |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 214 Pomógł: 23 Dołączył: 26.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok, działa, temat poprawniony, znalazłem buraka w zapytaniu :] dzięki
-------------------- Pomogłem? Kliknij
![]() Dzięki! :D |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 17:14 |