![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 426 Pomógł: 1 Dołączył: 2.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam takie pytanie odnośnie wysyłania sms'ów ze strony www. Czy ktoś z was robił już taką rzecz, ze skrypt wysyła smsy na komórkę ze strony www ? Chodzi o to aby móc wysyłać je do sieci era, orange, heyah, plus. Niekoniecznie muszą to być darmowe bramki www, moze znacie jakieś serwisy które obsługują tego typu funkcje. Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 472 Pomógł: 7 Dołączył: 7.12.2005 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Większość z tych systemów które znam korzystają z bramek oficjalnych - tych z limitami. Inaczej jeśli chciałbyś korzystać z bramek nie tych z limitami musiałbyś swoją platformę założyć i za SMSy płacić. (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 3.12.2004 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zadzwoń do Plusa i poproś kogoś aby Ci opowiedział o SMS Enterprise.
W dużym skrócie działa to tak: - wszystko jest oparte o protokół SOAP - płacisz abonament oraz za każdą eske - masz swój numer - do sieci plus i sami swoi masz za friko ileś set tam esek W Orange w ogole takiego czegoś nie oferują a w erze trzeba mieć 20 numerów na abonament. Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
W Orange jest MultiBox (osobiste konto dla każdego abonenta, osoby nie mające numeru w orange, też chyba mogą założyć konto ale nie wiem jak to wygląda.), co prawda jest 30 esemesów miesięcznie, ale to można obejść (proszę nie pisać do mnie z prośbami jak). Mógłbyś napisać skrypt który korzysta z tej bramki.
Pozdrawiam Piotrek. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 06:10 |