![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 25.09.2006 Skąd: Gdansk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
cześć (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/blinksmiley.gif)
mam następujący skrypt
Jak zrobic, żeby formularz, gdzie wpisywane jest login/haslo po zalogowaniu zniknął? bo teraz po zalogowaniu nie znika, dopiero jak kliknie się na odśwież, pozdrawiam grudziu Ten post edytował dr_bonzo 22.12.2006, 10:23:04 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 5.11.2006 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dodaj do formularza takie coś:
<input type="hidden" name="znik" value="1"> potem przed całym formularzem zrób: if (!isset($_GET['znik']) { i tutaj pojawia się formularz do logowania } no i wtedy jeżeli nie został wysłany formularz logowania to formularz się pojawia, jeżeli formularz został wysłany to się nie pojawia:) Poza tym - lepiej jest zostawić formularz widoczny, a dodać jeszcze komunikaty o np. błednym haśle lub braku użytkownika. Wtedy nad formularzem pojawia się odpowiedni komunikat, a pod spodem znów możesz się spróbować zalogować. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 25.09.2006 Skąd: Gdansk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dodaj do formularza takie coś: <input type="hidden" name="znik" value="1"> potem przed całym formularzem zrób: if (!isset($_GET['znik']) { i tutaj pojawia się formularz do logowania } dzięki za odpowiedź, teraz jestem zmarnowny troche świąteczną gorączką i nie będę testować, jutro napisze jak to działa, ale na pierwszy rzut oka spodziewam się, że to nie do końca jest to o co chodzi, bo ja chce żeby to zniknęło po zalogowaniu... a nie po pierwszej próbie wpisania. No ale jutro pokombinuje z warunkami z mojego skyptu, może coś z tego wyniknie Cytat Poza tym - lepiej jest zostawić formularz widoczny, a dodać jeszcze komunikaty o np. błednym haśle lub braku użytkownika. Wtedy nad formularzem pojawia się odpowiedni komunikat, a pod spodem znów możesz się spróbować zalogować. ostatnia linijka mojego skryptu jest odnośnie sytuacji gdy nie jest poprawne hasło/login pzdr |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 4 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po prostu przenieś formularz na dół skryptu, a następnie sprawdzaj czy user poprawnie się zalogował i zależnie od tego, wyświetlaj albo powitanie, albo formularz.
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki wielkie dla Ghash'a i Albitos'a.
Rozwiązałem tak jak napisaliście, najpierw formularz do logowania+zmienna pomocnicza, która przestawia wartość na 1 po uzupełnieniu formularza, potem weryfikacja, jesli negatywna to przekopiowalem cały formularz jeszcze raz, tamten znika, pojawia się nowy wyglądający identycznie, działa na pierwszy rzut oka bdb. (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/cool.gif) gitara |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.09.2025 - 14:14 |