![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 3.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki kod:
Gdy włączam stronę wyskakuje mi taki błąd: Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at c:\usr\krasnal\www\oz3h\file.php:7) in c:\usr\krasnal\www\oz3h\file.php on line 36 Nie wiem o co chodzi, szukałem już o tym na forum lecz nic nie znalazłem co mogło by mi pomóc ![]() Ten post edytował oz3h 5.12.2006, 22:16:28 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 0 Dołączył: 27.05.2004 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a użyłeś wcześniej echo czy czegoś w tym stylu
![]() jak nie to się niesraj tylko daj
-------------------- Pozdrawiam
(o) Igor Dirbach |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 15 Dołączył: 7.11.2004 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Nie wiem o co chodzi... Jak to nie wiesz, wszystko jest napisane: Cytat Warning: Cannot modify header information - headers already sent... Nie możesz wysłać nagłówka, jeśli wcześniej na stronie pojawił sie już jakiś tekst (poprzez zwykły kod html, czy też instrukcje php, jak np. echo()). Funkcja header() musi pojawić się, zanim cokolwiek będzie drukowane na ekranie. -------------------- Kto pyta, nie błądzi...
Kto zbłądził, ten pyta... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na poczatku skryptu w 1 lini wpisz
ob_start(); i bedzie po temacie -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 3.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam takie coś:
Ten Twój sposób z Javą działa lecz wolał bym zrobić to z header ![]() na poczatku skryptu w 1 lini wpisz ob_start(); i bedzie po temacie Już tego próbowałem wcześniej i też nie działało. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 945 Pomógł: 7 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ob_start(); ma byc nie na początku tego skrypu ale na początku pliku includowanego pewnie jako 1 nie wiem jak tam to masz... tez sadze ze to najlepsze roziwazanie
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 0 Dołączył: 27.05.2004 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja robie to javom bo te nagłówki mnie tylko wk******* :]
-------------------- Pozdrawiam
(o) Igor Dirbach |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jezeli includujesz ten plik to ob_start() powinno byc na poczatku glownego pliku index.php czy w co tam includujesz a w tym przypadku co pokazales przed error_reporting
-------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
jezeli includujesz ten plik to ob_start() powinno byc na poczatku glownego pliku index.php czy w co tam includujesz a w tym przypadku co pokazales przed error_reporting Dokładnie wstawiam to w tym miejscu:
I dalej nie działa ;( |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 15 Dołączył: 7.11.2004 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Dokładnie wstawiam to w tym miejscu... Jest to początek Twojego pliku, czy może wcześniej masz jakiś kod HTML/XHTML? -------------------- Kto pyta, nie błądzi...
Kto zbłądził, ten pyta... |
|
|
![]()
|
|
Już sobie z tym poradziłem
![]() Dzięki wszystkim za pomoc. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 1 Dołączył: 2.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zdaje sobie sprawę, że temat był poruszany dość dawno, ale podane rozwiązanie mi osobiście się nie podoba i chciałbym dodać swoją radę. Ktoś już wspomniał ze nie można wysłać headera, bo już został wydrukowany tekst na stronie po przez funkcje echo lub inna. Ja chciałbym dodać ze wcale to nie musi być nic drukowane przez php tylko zwykła spacja przed kodem lub na jego końcu. Warto sprawdzić wszystkie pliki includowane do kodu właśnie pod względem spacji/enterow (lub innych białych znaków) przed kodem lub na końcu kodu PHP, czyli przed i po znacznikach <?php i ?>
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 00:50 |