Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> banalnie prosty i latwy cms :), menu w php
-ukibez-

Goście

Witam

szukałem szukałem i nie znalazłem
zaznaczę że nie mam dużego pojęcia w tej tematyce
chciałem dowiedzieć się w jaki sposób napisać kod który będzie mi generował elementy w menu
czyli będzie jakiś panel w którym będę zaznaczał sobie co ma być w menu a co nie
i jak zrobić by ten kod wykrywał mi czy jakiś element ma się pokazać w manu czy jednak nie

chodzi mi o odp. czysto teoretyczna nie kod chyba że samemu mi sie nie uda smile.gif

nikt nie ma pomyslu jak to rozwiazac questionmark.gif
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 4)
Szakal

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

heh, sam to robię... niejest to łatwe... bynajmniej to co ja robie... jak pobrać menu ? niemożesz pobrać listy ztron z bazy czy tam pliku i zapisać ich nazw w postaci menu questionmark.gif?

--------------------
Pozdrawiam
(o) Igor Dirbach
+Quote Post
-ukibez-

Goście

pomyslalem ze mozna by zrobic tak ktos odznacza np jakis element menu ze chce by byl na stronie gdy go odchaczy to bedzie to zapisane tak ze 1 oznacza aktywny 0 nie aktywny i kod sprawdza gdy jest jedynka w bazie to wyswietla w menu np galerie ale gdy ktos jej nie odchaczyl to kod napotka na swej drodze zero i wowczas nie wyswietli ...co o tym mslisz ? ....prosze o wyrozumiałasc moja zabawa z php i mysql dopiero sie zaczyna smile.gif

Ten post edytował ukibez 5.12.2006, 00:43:34
+Quote Post
fiszol

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

W tabeli użytkowników dodaj sobie pole przechowujące informacje o menusach które user chce oglądać, na stronie głównej wyciągaj tą informację i exploduj, wdłg informacji z explode'a powyciągasz sobie menusy.

Jak użytkownik sobie któreś po wyłącza lub włącza to też wyciągasz, implodujesz i pakujesz z powrotem do bazy

--------------------
\o/
+Quote Post
-ukibez-

Goście

ok dzieki
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 22.08.2025 - 01:38