![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 1.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Zainstalowałem i użytkuje popularny CMS do obsługi klanów o nazwie webspell, trochę go zmieniam według własnego gustu ale natrafiłem na problem którego rozwiązać nie potrafię a zapewne jest banalny Po wejściu na pod stronę kalendarz co tam zastaniemy? no jasne ze kalendarz ![]() rohacze kalendarz Sęk w tym ze zaczyna się on od niedzieli a chciałbym bo byl to poniedziałek plik źródłowy wrzuciłem na serwer z rozszerzeniem txt by można było go przejrzeć calendar.php Niestety zmiany wprowadzane prze zemnie - laika - prowadziły tylko do dziwnych zniekształceń tabeli, bez konkretnego efektu Moje zmiany dokonywałem w tych dwóch miejscach
oraz
Może macie jakiś pomysł jak to ugryźć? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 945 Pomógł: 7 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a zamias
for ($col=1;$col<=7;$col++) { daj moze for ($col=0;$col<=6;$col++) { |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
php -> Gotowe skrypty
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 1.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Panie dr_bonzo pan chyba nie czyta ze zrozumieniem, ja chce przerobi ten kalendarz który już jest w tym cms'ie, moje umiejętności na to nie pozwalają a co dopiero na integracje innego kalendarza. Żebym nie wyszedł na totalnego ignoranta zassałem kilka kalendarzy, poinstalowałem kilka z nich ale na mój poziom logicznego myślenia nie pozwala na zrozumienie ich działania wiec przerobienie mojego jest dla mnie nie wykonalne.
„acztery” zrobiłem ja napisałeś efekt możesz zobaczyć na stronie Pozdrawiam Ten post edytował seha 1.12.2006, 19:10:00 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 17.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przerobienie tego kalendarza zajęło mi 10 minut, a nie znam się na php.
Sprawa była prosta wystarczyło zmienić wygląd tabeli kalendarza żeby zaczynała się od poniedziałku, czyli: oraz zmienić sposób wstawiania danych do tabeli usuwając "+1" przy $start_day, czyli:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 06:40 |