![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 0 Dołączył: 5.09.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy znacie jakies oprogramowanie ktore pozwala na kontrolowanie zdalnie programisty?
Potrzebuje system logowania czasu pracy, system zarzadzania projektami i ticketami(cos w stylu eventum) oraz oprogramowanie pozwalajace sprawdzic co w danej chwili robi programista(podgla ekranu). Bede wdzieczny za sugestie ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
HAHAAHA znajdz mi programiste, ktory sie zgodzi na zainstalowanie takiego programu, buahahaha.
Zainteresuj sie lepiej metodami agile: przyrostowe tworzenie oprogramowania (dodawanie kolejnych funkcjonalnosci) + Continuous Integration -- system w kazdej chwili ma byc dzialajacy i sprawny ==> co pozwala ci na sprawdzenie postepow w pracy pracownikow. -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 216 Pomógł: 0 Dołączył: 9.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Praca zdalna charakteryzuje się tym, że pracownik w pewien sposób ma swobode. Nie ma weny dziś, to zarwie 2 nocki i wyrobi norme tygodniową. Więc uważam, że taka kontrola nie spełni się
![]() Ten post edytował Ace 1.12.2006, 12:33:22 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Jak już tak bardzo chcesz mieć kontrolę, to dogadaj się z pracownikiem, że od czasu do czasu włączy kamerę internetową i się pokaże przy pracy. Osobiście nigdy bym się nie zgodził na inwigilację pulpitu - to nie poważne (zwłaszcza, ze przy pracy zdajlej zazwyczaj pracownik działa na prywatnym sprzęcie)
![]() Pozdrawiam. -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 945 Pomógł: 7 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
niech pracownik wysyla ci maila z postepem prac . co np 10 min.
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 1 Dołączył: 3.12.2003 Skąd: W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jesli jesteś właścicielem firmy to już zbankrutoiwałeś
![]() Miałem raz doczynienia z jednym szefem który rozliczał nawet czas poświecony na obiad. Rotacja w tej firmie była duża, zamisat korzyści z wyciskania pracowników efekt był odwrotny ludzie się zawalniali a firma na tym traciła. Pozatym wejdź na praca.pl ,pracjuj.pl i zobacz ile jest ofert odnośnie programistów php. W samej wawie codziennie jest kllika. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 174 Pomógł: 1 Dołączył: 19.02.2004 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Ja na Twoim miejscu to bym napisał jaka to firma, ma taki pomysł. Wtedy bys zobaczył, że jedyna osoba, która bedziesz inwigilował będziesz tylko Ty.
Natomiast co do czasu tworzenia kodu to mam watpliwości czy masz jakakolwiek wiedze na temat programowania i sie orientujesz, ze jeden moduł sie pisze 1 dzien, a inny sie pisze 2 dni przy czym ten drugi wymaga myslenia np. 6 godzin jak cos zrobic. Mam dla Ciebie pewna propozycje: musisz znalezc jeszcze jakis mikroprocesor do glowy i sprawdzac czy dany pracownik mysli o pracy, a jak nie mysli to ladowac mu kare np. za jedna minute myslenia o pierdolach dajesz mu kare 1 zl czyli za godzine mozesz zarobic jakies 60zl. TY STARY ZA ROK BEDZIESZ BOGATYM CZLOWIEKIEM PS. Mam nadzieje, ze nigdy nie bedziesz moim szefem. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 111 Pomógł: 0 Dołączył: 24.04.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Widzę sprzeciw grona programistów
![]() Co do takiego kontrolingu to sam bym się nie zgodził, ale uważam, że lepszym rozwiązaniem byłoby wprowadzenie systemu raportowania postępu prac. Myślę, że wykorzystanie zadaniawoej polityki niż wydajnościowej jest lepszym rozwiązaniem. Ścisła inwigilacja daje tylko pozorną kontrolę. System raportowy: np. jeden w tygodniu + streszczenia dni; parę słów na temat wykonanych zadań w ciągu każdego dnia. Należy pamiętać, że taki system wymaga kogoś do obsługi raportów (analiza, sprawdzenie, kontrola itp.), są to dodatkowe koszty dla przedsiębiorstwa, jednak daje możliwość uelastycznienia systemu pracy i zwiększenia ogólnej wydajności zespołów oraz usprawnienie nadzoru pracy. Daje poczucie wolności pracownikowi co pozytywnie wpływa na pozytywne odczuwanie warunków pracy i na zwiększenie wydajności pracownika. Zważ na to, iż raport może być podstawą roszczeń, rozliczeń w stosunku do pracownika w przypadku zawalenia terminów Nawet jeśli będziesz chciał nagrodzić pracownika, będziesz robił to na podstawie zrzutów ekranowych ![]() ![]() Telepraca wymaga skomplikowanych rozwiązań systemowych i w tej kwestii jedyne co mogę Ci poradzić to poproś o pomoc profesjonalistów (na usługi doradcze są dofinansowania z UE), poniesienie takich kosztów w fazie przygotowania projektu może zaoszczędzić Ci sporo gotówki w przyszłości, no i sporo nerwów. Pozdrawiam -------------------- CMG: CMG.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.06.2025 - 05:47 |