![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 140 Pomógł: 0 Dołączył: 11.09.2006 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
mam taki problem kilka dni temu moja mala stronak a w php działała bez problemu co formacie i wgraniu od nowa php + sql dostaje dziwne błędy które wcześniej się nie pojawiały. jedyne co zmieniłem to wersje php na najnowszą oto błąd:
a oto fragmeny strony index
najczęściej chodzi o linie z poleceniem GET. czy wiecie dlaczego teraz nie działa a kilka dni temu nie było problemu ? strona działą narazie na localhoście to niestety nie moge podać adresu |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
NIe dzialalo bo ukrwyales SWOJE bledy (error_reporting( 0 ).
Nowe php wyswietla wszystkie bledy -- wiec jest jak jest. Rozwiazanie -- popraw swoj kod --> googluj po "Notice: Undefined index" |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 2 Dołączył: 30.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$kat = isset($_GET['kat']) ? &$_GET['kat'] : false;
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 793 Pomógł: 32 Dołączył: 23.11.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tu masz błąd , bo jeśli nie dostaniesz przez GET kat to ona nie istnieje. Więc pierwsze co powinieneś robić to sprawdzenie czy dostałeś isset($_GET['kat']) założę się że jeśli nie ma tego to jest to strona główna wię można wykorzystać to co proponował Ziels
Trochę zmieniłem bo teraz gdy $kat==0 to jest na stronie głównej. I proponował bym zamiast if'ów użyć:
Ten post edytował Sedziwoj 27.11.2006, 08:04:55 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 2 Dołączył: 30.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Więc pierwsze co powinieneś robić to sprawdzenie czy dostałeś isset($_GET['kat']) założę się że jeśli nie ma tego to jest to strona główna wię można wykorzystać to co proponował Ziels
Trochę zmieniłem bo teraz gdy $kat==0 to jest na stronie głównej. Ale 0 jest równoznaczne z false (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 793 Pomógł: 32 Dołączył: 23.11.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No i? Lepiej się trzymać typów, mimo że nie jest to konieczne.
A i tak Twoje nie działało przez & a zdanie Cytat Trochę zmieniłem bo teraz gdy $kat==0 to jest na stronie głównej. zostało po pierwszej wersji, bo zmieniłem to że nawet jak jest podane kat przez GET, ale nie jest jedną z pożądanych wartości, to wykonuje się taki sam kod jakby go nie podać, może nie będzie to wykorzystane |
|
|
![]()
|
|
Ajaj taka literówka.. wstyd...
Dobra, koniec tej bezsensownej kłótni (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/guitar.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 23:02 |