![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 3 Dołączył: 18.07.2005 Ostrzeżenie: (40%) ![]() ![]() |
Mam taki kodzik do dodawania nowych 'galezi':
I zamiast -----TUTAJ----- chcialbym dać kod php Tyle że to nie działa, wiec czy istnieje inny sposób ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Aby wykonać jakiś kod php "za pomocą" JavaScript musisz to zrobić asynchronicznie.
Kłania się AJAX. I proszę poprawić temat wątku zgodnie z zasadami opisanymi w zasadach pisania na forum Przedszkole. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Cytat Aby wykonać jakiś kod php "za pomocą" JavaScript musisz to zrobić asynchronicznie. Hmm. Wydaje mi się, że się mylisz. Kod alert("<?=$zmienna?>"); Co to wyświetli (zakładając, że $zmienna ma jakąś wartość)? @Legro Sprawdź czy $row['NAME']; coś zwraca. Możliwe, że masz pustą zmienną i dlatego Ci nie działa. Tak na marginesie. Napisz czym objawia się "nie działanie"? Ten post edytował batman 25.11.2006, 23:29:40 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 3 Dołączył: 18.07.2005 Ostrzeżenie: (40%) ![]() ![]() |
@batman, zaraz wyprobuje Twoj kod.
$row['NAZWA'] ma wartosc, jest to string. A objawia sie tym, ze pokazuje sie blad Parse error.. cos tam.. T_STRING... ale to blad skladni i apostrofow. Probowalem tez dac slashe ale to nie pomoglo. Przypadkowo zauwazylem ze w klasie nospora jest w uzyty kod php w javascripcie:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
@Legro - Parse error... czyli błąd składni. W swojej wypowiedzi napisałeś "coś tam", a ta właśnie część tego komunikatu jest najbardziej interesująca
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 5 Dołączył: 8.11.2004 Skąd: trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Aby wykonać jakiś kod php "za pomocą" JavaScript musisz to zrobić asynchronicznie. Kłania się AJAX. Nie do końca się zgadzam, użycie Ajaxa jest konieczne jedynie wtedy, gdy dane pochodzące z serwera nie są z góry znane, w przeciwnym wypadku wystarczy zrobić tak jak pokazał @batman, Ja nawet posunąłem się dalej (wymyśliłem to zanim poznałem Ajaxa), jeśli danych nie jest dużo to można w php od razu pobrać je wszystkie i wpisać do zmiennych JS, a potem w JS manipulować nimi, na przykład mamy galerię zdjęć, najpierw w php pobieramy z bazy nazwy plików ze zdjęciami danej kategorii (najczęściej jest ich kilkanaście, max kilkadziesiąt) wpisujemy te nazwy do tablicy JS, a potem np po naciśnięciu guzika "następne" lub "poprzednie" za pomocą funkcji JS zmieniamy odpowiednio atrybut src jeśli mamy zbyt dużo danych, aby za jednym zamachem załadowac je do JS do pozostaje Ajax Ten post edytował php programmer 26.11.2006, 10:50:06 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 15:42 |