![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 24.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam PostgreSQL 8 + PHP5 + Apache2 na Mandriva
wszystko odzielnie działa (także psql) wykonałem: create user bobi194 create database dziennik w php mam kod $db=pg_connect('host=localhost dbname=dziennik user=bobi194'); echo($db); wynik: Resource id#2 w pg_hba.conf odhaszowałem port 5432, max_conections a także upewniłem się że mam local all all trust Pomóźcie mi bo nie ruszę z magisterką ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 442 Pomógł: 0 Dołączył: 27.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Używaj tagów
2. Wszystko działa pg_connect" title="Zobacz w manualu php" target="_manual zwraca tylko wskaźnik do zasobu ( serwera ) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 24.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozwiazaniem Twojego problemu jest zobaczenie przykladu zastosowania pg_query w manualu
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
ok znalazłem znalazłem błąd ta funkcja przyjmuje dwa parametry
To jednak nie zmienia faktu że SELECT nic nie chce wyciagnąc wydaje mi się że błąd tkwi w postgresie bo czasem jak go restartuje i chę dostać sie przez psql to nie ma dostępu poprzez gniazda Unixowe Może przychodzi coś jeszcze wam jeszcze do głowy ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 287 Pomógł: 0 Dołączył: 26.02.2003 Skąd: Ow/Pn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zrobilem tak jak kolega napisal
moj serwer zwraca cos takiego: Cytat Warning: pg_connect(): Unable to connect to PostgreSQL server: could not connect to server: Connection refused Is the server running on host localhost and accepting TCP/IP connections on port 5432? in /home/studinf/public_html/abc/index.php on line 5 i jak tu dalej dziubac ? pomoze ktos... -------------------- Reklamowa Oklejanie Samochodów: oklejanie pojazdów / tel. 62 597 74 48
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 92 Pomógł: 3 Dołączył: 4.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bobi nie wiem jak Ty ale ja pg_connect() uzywam w ten sposob:
co do pg_query() sproboj
co do wyniku: nie zwruci za Boga Ojca bo zapomniales o jednym drobnym szczegole o s
Ten post edytował jezoo 18.03.2007, 19:07:19 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.06.2025 - 15:36 |