![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 13.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pewien pomysł i mam krótki skrypt generujący losowo stronę ineternetową.
Jak go przerobić, aby generował strony według procentów- 45% onet, 35% wp i 20 interia? To samo mogę w przyszłości zaimplementówać do banerów, ale jak to przerobić. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 442 Pomógł: 0 Dołączył: 27.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie lepiej tak:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mike_mech: Wow -- genialnie proste.
Kiedys napisalem ladny skrypcik ale gdzies go wcielo po reinstalce systemu. A czy nie prosciej array_rand() gdy wyciagasz TYLKO jedna strone - po wyborze strony nastepuje przekierowanie na nia i koniec skryptu. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mike_mech: Wow -- genialnie proste. Mówisz poważnie?Przeciez to nic nadzwyczajnego :| Kiedys napisalem ladny skrypcik ale gdzies go wcielo po reinstalce systemu. A czy nie prosciej array_rand() Można.Zresztą różnica pomiędzy array_rand() a shuffle() w tym przypadku nie będzie duża. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 13.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A JAK ZROBIĆ, ABY TE STRONY SIĘ ŁADOWAŁY WŁAŚNIE W TAKICH PROPORCJACH NA EKRAN KOMPUTERA?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mike_mech: powaznie; ja kombinowalem z przeliczaniem podanych proporcji (nie musialy sie uzupelniac do 100%); tworzeniem ruletki i losowaniem (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
arek50: Potnij sobie ekran monitora w takich wlasnie proporcjach i na kazdym wyswietl inna strone. Przeciez uzywasz przekierowania -- zostanie wyswietlona TYLKO jedna strona i na tym skrypt sie zakonczy. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 14:38 |