![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 0 Dołączył: 29.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam mały problem. Otóż wszystko pięknei działa na krasnalu, ale jak wrzuciłem pliki na serwer to wszystko sie .......... problem tkwi w tym. Pobieramy login i haslo z "formularza" user i password - nastepnie porównujemy je z baza i jezeli jest taki uzytkownik i hasło się zgadza rejestrujemy mu "sesje" - user.
w katalogu cos/ plik index.php zaczyna się:
no i problem w tym iż jak już napisałem na Krasnalu wszystko działa ładnie a na serwerze wywala mnie cały czas do pliku ../../index.php. Natomiast jak wyrzuce z pliku index.php w kat. cos - początek - (patrz wyżej) to strona się ładuje. Dlaczego? W czym problem? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
yyeeee ooo O.o
Wyłącz w php.ini register_globals - założę się, że na krasnalu Twoja aplikacja nie zadziała. Poczytaj o $_POST, $_GET, $_SESSION, $_COOKIE Znajdź bardziej aktualny kurs php w necie, lub kup nowszą książkę : ) Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 0 Dołączył: 29.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Czy tak może być czy coś można by jeszcze zmienić ...?
a w cos/index.php początek dałem:
może już tak zostać czy coś można jeszcze uprościć? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 04:34 |