![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 0 Dołączył: 17.10.2006 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wytykajcie błedy
![]()
Przykładzik
zródło : po parsowaniu: Ten post edytował Adrian Staniszewski 7.11.2006, 12:56:28 -------------------- Programy antywirusowe
Komputery, internet Twój Słownik OnLine |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 442 Pomógł: 0 Dołączył: 27.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod {while@news}<b>{@id}</b> - {@name}<br />{while@end}
Nie powinno być:
Czemu nie dasz co najmniej protected
Używasz PHP5 więc użyj wyjątków
Jak dajesz komentarze dawaj z PHPDoc'owe + Mala ilość kodu - brak cache'u - niespójne nazewnictwo np ($this -> _dir = ''.$this -> _base.''.$Temp.'';) - małe czy duże zdecyduj się Do prostych zastosowań fajne, do bardziej zaawansowanych nie zdatne, choć pewnie nie takie było przeznaczenie. Edit: Chyba lepsze byłoby forum Oceny Ten post edytował UDAT 7.11.2006, 15:10:46 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 15.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a jezeli tam gdzie mam przykładowo "{tytul}" chciał zrobic include jakiegos pliku php to jak?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 442 Pomógł: 0 Dołączył: 27.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a jezeli tam gdzie mam przykładowo "{tytul}" chciał zrobic include jakiegos pliku php to jak? Pobaw się ob_start" title="Zobacz w manualu php" target="_manual, ob_ get_ clean" title="Zobacz w manualu php" target="_manual, ob_ get_ contents" title="Zobacz w manualu php" target="_manual, bo ta klasa nie wspiera includowania Ten post edytował UDAT 8.11.2006, 19:07:46 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 697 Pomógł: 47 Dołączył: 19.12.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ubogo w opcje. Ot lekki parser szablonów ;] Tylko po co? Skoro inny duży kombajn wygeneruje raz cache i bedzie dzialal szybciej. Nie wiem czy dobrze widze że brakuje instrukcji warunkowych(to taki totalne minimum), przydaly by sie jeszcze modyfikatory i tablice(jeśli są to przykłady moze jakies?)
-------------------- Warsztat: Kubuntu, PhpStorm, Opera
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 0 Dołączył: 17.10.2006 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ubogo w opcje. Ot lekki parser szablonów ;] Tylko po co? Skoro inny duży kombajn wygeneruje raz cache i bedzie dzialal szybciej. Nie wiem czy dobrze widze że brakuje instrukcji warunkowych(to taki totalne minimum), przydaly by sie jeszcze modyfikatory i tablice(jeśli są to przykłady moze jakies?) Spokojnie, spokojnie ![]() Pisałem to godzinke z kawałkiem ![]() Nie uzywam php'Doc bo nigdy z niego nie korzystalem - stad teraz tez.. Na szybko napisalem wlasne komentarze, bo chcialem zobaczyc co swiat na to co napisalem. Dotychczas nie zajmowalem sie Szablonami - jest to moje pierwsze starcie z pisaniem wlasnej klasy - stad wersja 0.2. Brak includowania jest tez dla mnie problemem dlatego postaram sie go dodac. Klasa jest narazie malutka, ale nie kazdy potrzebuje duzy kombajn ;] A czy cach jest szybszy ? Moze, ale wyniki na poziomie 0.006sec mnie nie zalamuja ;] Cache dojdzie, ale dopiero po napisaniu kilku opcji. -------------------- Programy antywirusowe
Komputery, internet Twój Słownik OnLine |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat bo chcialem zobaczyc co swiat na to co napisalem no to przeniesiemy to jeszcze na wlasciwe forum i wszystko bedzie cacy ![]() uzytkownik zagląda do tego dzialu z myśla ze znajdzie jakis gotowy, sprawdzony kod o jakiejs konkretnej funkcjonalnosci -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 20:36 |