![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 5.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
![]() dlaczego kiedy przekazuje dane z formularza do skryptu, do nazw zmiennych w skrypcie nie moge odwolac sie poprostu poprzez $nazwa tylko poprzez $_POST[nazwa] ![]() ![]() ![]() jezeli nie wyrazilem sie jasno, to tutaj przyklad, tak musze pisac aby dzialalo: PLIK HTML: <form action="post1.php" method="post"> Nazwa uzytkownika: <input type="text" name="user"><br> Haslo: <input type="password" name="pass"/><br> <input type="submit" value="wyslij/> </form> skrypt php <?php print( "Nzawa uzytkownika: $_POST[user] <br>" ); print( "Haslo: $_POST[pass] <br>" ); ?> w ksiazce mam ze powinno dzialac jezeli zamiast $_POST[user] wpisze $user a nie dziala dzieki, pozdrawiam ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 324 Pomógł: 5 Dołączył: 14.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w php.ini ustaw register_globals na "On"
Ale lepiej uzywać tablic $_POST i $_GET. Ten post edytował mdco 5.11.2006, 13:59:54 -------------------- zmoderowano - rozmiar
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 152 Pomógł: 1 Dołączył: 17.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat register_globals na "On" zanim to zrobisz poczytaj dlaczego jest "Off" i później zdecyduj czy chcesz "On" pozdrawiam -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 5.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok, dzieki wielkie, teraz wszystko jasne
![]() ![]() jeszcze raz dzieki |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 5.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam, jestem początkujący w jaki sposób mam pobrać dane w ten sposób co wyżej, ale z ankiety gdzie mam kilka przyciskow (input type="radio) i chce pobrac ta ktora odwiedzajacy zaznaczyl?
Ten post edytował daros 5.11.2006, 19:27:45 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 5.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
daros o to ci chodzi?
Plik html : Plik test.php :
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 407 Pomógł: 1 Dołączył: 4.03.2003 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
daros o to ci chodzi? Plik html : Plik test.php :
Tak nie zadziała. Właśnie wysłałeś zmienną jako string.
Ten post edytował babejsza 6.11.2006, 10:07:03 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 5.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Okej o to mi chodziło dzięki
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 09:10 |