![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 205 Pomógł: 1 Dołączył: 11.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Na poczatku przedstawie problem, otoz mam formularz do szukania gdy wpisuje w nim kot to wzraca on wyniki w kolejnosci kot22 kotblwble i kot Jak zrobic zeby w pierwszej kolejnosci wyswietlaly sie wyniki najwiarygodniejsze? Skrypt opiera sie na zapytaniu:
czy da sie to jakos zmodyfikowac zeby w pierwszej kolejnosci wyswietlal ysie wyniki najbardziej wiarygodne? pozdrawiam Ten post edytował bastek8989 2.11.2006, 15:25:13 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 3 Dołączył: 18.07.2005 Ostrzeżenie: (40%) ![]() ![]() |
to mosze zastosuj sortowanie.. np na tablicach : sort" title="Zobacz w manualu php" target="_manual albo w zapytaniu ORDER BY
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
co według Ciebie oznacza słowo "bardziej wiarygodne"? Czym jest lepsze np. "kot22" od "kotblwble"? Jakie kryterium?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 318 Pomógł: 6 Dołączył: 27.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam Na poczatku przedstawie problem, otoz mam formularz do szukania gdy wpisuje w nim kot to wzraca on wyniki w kolejnosci kot22 kotblwble i kot Jak zrobic zeby w pierwszej kolejnosci wyswietlaly sie wyniki najwiarygodniejsze? Skrypt opiera sie na zapytaniu:
czy da sie to jakos zmodyfikowac zeby w pierwszej kolejnosci wyswietlal ysie wyniki najbardziej wiarygodne? pozdrawiam No cóż najpierw chyba przydał by się kurs mysql odnośnie ORDER BY
Naprodukowałeś więcej znaków w poście niż ja w odpowiedzi. Ten post edytował uli 2.11.2006, 15:39:11 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 205 Pomógł: 1 Dołączył: 11.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ehh macie racje dzieki wystarczylo ORDER BY DESC (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 15:36 |