![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 1 512 Pomógł: 2 Dołączył: 22.04.2002 Skąd: Koszalin ![]() |
Witam Was jest pózno i się poddałem ...
oto kawalek kodu z pliku wykaz-pol-do-umowy-z-danymi.tpl [php:1:7f63b3398d]<?php {foreach name=outer item=contact from=$ko} {if $contact.kontakt==1} <tr> <td width=50%> {$contact.nazwa} </td> <td> {php} echo "<table width=100%><TR><TD>"; $dane = kontakt::dane( 1 ); $smarty2 = new Smarty; $smarty2->assign ( "ko", $dane ); $smarty2->display( 'ks-dane-kontaktu2.tpl' ); echo "</TD></TR></table>"; {/php} </td> </tr> {else} <tr> <td width=50%> {$contact.nazwa} </td> <td> {$contact.wartosc} </td> </tr> {/if} {/foreach} ?>[/php:1:7f63b3398d] jak widac odwoluje sie do rugiego pliku tpl [php:1:7f63b3398d]<?php{foreach name=outer item=contact from=$ko} <table class="standard" style="width: 100%;"> <tbody> <tr> <th colspan="2"> Dane Kontaktu </th> </tr> <tr> <td style="background-color: #EBF4EA; width: 150px;"> Typ </td> <td style="background-color: #EBF4EA; font: bold"> {$contact.typ} </td> </tr> {*...........................................*} </tbody> </table> {/foreach} ?>[/php:1:7f63b3398d] no i robi sie blad Kod Warning: Failed opening '%%187%%1872967112ks-dane-kontaktu2.tpl.php' for inclusion (include_path='.;c:php4pear') in C:FoxServwwwSmartylibsSmarty.class.php on line 1158
gdzie jest blad ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 554 Pomógł: 0 Dołączył: 4.04.2002 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie znam bezposrednio odpowiedzi ale moze zamiast umieszczania znacznikow php sproboj funkcja insert uruchomic twoja funkcje php (nie musisz startowac na nowo smarty poniewaz jest przekazywany do tej funkcji jako drugi argument ), wywolywanie z niej innego szablonu dziala bezproblemowo (wiem bo juz tak robilem)
-------------------- "Real children don't go hoppity-skip unless they are on drugs."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
proponuję zamienić:
Kod {php}
$smarty2->assign ( "ko", $dane ); $smarty2->display( 'ks-dane-kontaktu2.tpl' ); {/php} na: Kod {assign var="ko" value=$dane}
{include file="body.inc.htm"} -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 1 512 Pomógł: 2 Dołączył: 22.04.2002 Skąd: Koszalin ![]() |
wszystko pięknie ładnie ale .....
Kod 1. {php}
2. echo "<table width=100%><TR><TD>"; 3. $dane = kontakt::dane( 1 ); 4. $smarty2->assign ( "ko", $dane ); 5. $smarty2->display( 'ks-dane-kontaktu2.tpl' ); 6. echo "</TD></TR></table>"; 7. {/php} w lini 3 chce przekazac zmienna ktora wyswietla sie w smarty {$contact.id_kontakt} i jezeli dam znacznikami {php} to w jaki sposob zrobic $dane = kontakt::dane( {$contact.id_kontakt} ); - wywala blad dlatego Kod {assign var="ko" value=$dane} nie znajdzie u mnie zastosowania chyba ze pokazecie mi jak przekazac zmienna do includowanego pliku zmienna z smarty *.tpl do php *.php
{include file="body.inc.htm"} mam nadzieje ze czytelnie opisalem swoj problem |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 554 Pomógł: 0 Dołączył: 4.04.2002 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie wim czy do konca rozumie o co ci chodzi ale jak juz wspominalem insertem - mozesz przeciez przekazac wartosc zmiennej z smarty do funkcji a funkcja juz zrobi reszte
cos w rodzaju [php:1:38dd8526ee]<?php smarty_insert_funkcja ($dane){ $smarty->assign( 'ko', $dane['kontakt]') //$smarty->display('ks-dane-kontaktu2.tpl' ); - malo elegancko $r = $smarty->feth('ks-dane-kontaktu2.tpl' );// lub bardziej elegancko return $r; } ?>[/php:1:38dd8526ee] potem juz tylko cos takiego: Kod {insert script="./templates/scripts/?
![]() no i wiadomo: Kod {$output}
wtedy zaleznie do jakiej zmiennej przypisales wynik funkcji to umieszczajac ta zmienna w szablonie wyswietli ci sie wypelniony 'ks-dane-kontaktu2.tpl' powtarzam nie wiem czy wszystko wlasciwie zrozumialem -------------------- "Real children don't go hoppity-skip unless they are on drugs."
|
|
|
![]()
|
|
to ja nie wiem czy rozumniem ale jak bede w domq to pierwsza rzecza jaka uczynie to sprawdze to co mi napisales :-)
|
|
|
![]()
|
|
i jeszcze jedno zapomnialem ze przy deklarowaniu funkcji trza chyba podac drugi parametr -
[php:1:618503ed6b]<?php function($dane, $smarty); ?>[/php:1:618503ed6b] -------------------- "Real children don't go hoppity-skip unless they are on drugs."
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 11:20 |