![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 20.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie.
Załóżmy, że mam stronę z muzyką. Co zrobić, by po kliknięciu na link ŚCIĄGAJ zawsze wyskakiwało okienko z pytaniem czy zapisać plik czy też go otworzyć? Próbowałem z JavaScriptem, headerem, klasycznie i nic nie działa. W większości testów otworzył mi plik w Quick Timie (mój domyślny odtwarzacz), a raz nawet wyświetlił źródło pliku MP3 (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Np. na mp3.wp.pl klik na ściągaj zawsze wywołuje okno z pytaniem. Jak to zrobić? Ten post edytował MistrzHTML 30.10.2006, 13:28:10 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 309 Pomógł: 0 Dołączył: 6.06.2006 Skąd: include('root/europe/ poland/szczecin.php'); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli dobrze zrozumiałem. Chcesz aby otwierało okno z zapytaniem ?!?!?!
Może pierwszy link zrób do okienka dynamicznie otwieranego przez jave z zapytaniem ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 20.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisałem, że chodzi o otwieranie pliku MP3. Pytanie ZAPISZ / OTWÓRZ to klasyczne okno Windowsa.
1) Chcę, by po kliknięciu lewym przyciskiem myszy na link zawsze proponowało zapisanie pliku, tak jak to wygląda z otwieraniem plików ZIP. 2) NIE chcę, by otwierało mi plik MP3 od razu. Wie ktoś jak to zrobić? Ten post edytował MistrzHTML 30.10.2006, 16:59:23 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten problem pojawia się średnio raz w tygodniu, więc poszukaj sobie odpowiedzi.
Gotowca masz też tutaj: header() Zamykam, ile można wałkować to samo? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 22:36 |