![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam !
W pliku index.php mam m.in. :
Klasa CCC_Config istnieje i ładuje ją jak trzeba. Klasy CCC_Router nie ma, istnieje pusty plik router.php i po takiej próbie wczytania :
dostaję prawidłowy komunikat :
jeśli spróbuję ją wczytać przez __autoload :
dostaję taki komunikat :
czyli nie dość że nie używa mojego error_handler'a to - on line 137 - chociaż ostatnimi znakami w tym pliku są w lini 136 -> "?>", po nich nie ma nawet spacji. Jeśli nie ma nawet pliku router.php to mam taki komunikat :
czyli znowu ani error_handler ani exception_handler. Coś chyba robię nie tak ale już nie wiem co. no i jeszcze metoda loadClass z klasy CCC :
To że pokazuje się 2. Klasa CCC_Router oznacza, jest w metodzie loadClass, (według mnie) że powinno wyświetlić komunikat z exception_handler'a bo do tego miejsca dochodzi a jednak Fatal error i to nawet nie z mojego error_handlera. Bardzo proszę o jakąś podpowiedź co zrobiłem nie tak ? Zmieniając w loadClass na :
przy braku pliku router.php mam taki komunikat :
natomiast jeśli jest pusty plik router.php
Ten post edytował koala 23.10.2006, 17:20:27 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Developerzy Postów: 823 Pomógł: 12 Dołączył: 18.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tylko że popatrz... error_handler jest uzywany przy warningach, noticach itp, a Fatal Error wykonywany jest w trakcie kompilacji kodu, czyli funkcja nie jest jeszcze załadowana... tak samo z parse errorami. Notice i Warningi da się jednak wyłapać. Kawałek kodu z autoloada i używania error handlera:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Fajnie że wreszcie ktoś się odezwał. Dzięki Athlan.
Zastanawia mnie fakt (przedostatni komunikat) że przy braku pliku pojawiają się obydwa komunikaty i Fatal error i z mojego error handlera a chciałbym dostać tylko "mój" error tzn. if (ADMIN == TRUE) to cały komunikat albo jeśli to nie ADMIN to np.: Przepraszamy za usterki (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sad.gif) a tak to wszystko na nic. Da się coś z tym fantem zrobić ? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 19:02 |