![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 24.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Używam na swojej stronie css, pod IE jest wszystko ok, ale pod Mozillą wychodzą dziwne rzeczy - po najechaniu na zwykły tekst reaguje on, jakby był linkiem. Jak temu zaradzić?
-------------------- Being a barber is a lot like being a barman or a soda jerk. There's not much to it once you've learned the basic moves. (...)
I just cut the hair. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 12.09.2006 Skąd: znad klawiatury Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poczytać o różnicach w obsłudze CSS-a i DOM w obu przeglądarkach (Accessibility)
-------------------- pozdrawiam
Krzysiek RIP sygnaturka |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 24.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki!
Czyli to nie jest tak, że ja źle napisałem style? Zawsze używałem IE i niedawno przypadkiem zobaczyłem pod Mozillą, dziwną interpretację. Z dupy jest ta przeglądarka. A Fire Fox podobnie reaguje na style css jak Mozilla? -------------------- Being a barber is a lot like being a barman or a soda jerk. There's not much to it once you've learned the basic moves. (...)
I just cut the hair. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 12.09.2006 Skąd: znad klawiatury Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki! Czyli to nie jest tak, że ja źle napisałem style? Zawsze używałem IE i niedawno przypadkiem zobaczyłem pod Mozillą, dziwną interpretację. Z dupy jest ta przeglądarka. A Fire Fox podobnie reaguje na style css jak Mozilla? To nie Mozilla jest do dupy ^^ Obejżyj to samo pod Operą (jeśli się uda proponuję obejrzeć zarówno pod 8.5.x jak i 9.x). DOMy przeglądarek są odmienne i tylko Opera stara się być w pełni zgodna ze standardami W3C. Microsoft, jak zwykle, interpretuje je po swojemu, a Mozill/FF traktują je dość luźno. Zasada przy projektowaniu jest taka, że swoje dzieło należy podczas pracy oglądać równocześnie w kilku przeglądarkach. Ten post edytował Xathloc 19.10.2006, 10:48:24 -------------------- pozdrawiam
Krzysiek RIP sygnaturka |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 17:18 |