![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 15.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Postawiłem sobie na komputerze serwer z obsługą php i mySQL, i zainstalowałem sobie forum. I mój problem polega na tym, że forum dostępne jest z adresu: http://localhost . Jest jakaś opcja, żeby można było wejść na to forum z komputera nie będącego w sieci lokalnej? Przepraszam, pewnie ten post dla zaawansowanych użytkowników wydaję się być śmiesznym, ale ja dopiero zaczynam i jest to dla mnie nie lada problem
![]() ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Administrator wortalu Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 960 Pomógł: 39 Dołączył: 21.10.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jesli masz zewnetrzen (publiczne) IP tak.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 15.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no właśnie mam zewnętrzne ip
![]() W explorerze wyskakuje komunikat: No web site is configured at this address. Wydaje mi się że "internetowe usługi informacyjne: mam dobrze skonfigurowane: - ścieżka lokalna do folderu ze stroną - zaznaczony odczyt i rejestruj wizyty - uprawnienia wykonania: tylko skrypt - w dokumentach dodałem index.php Ten post edytował robik85 15.10.2006, 23:03:16 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jakie internetowe usługi informacyjne
![]() Musisz zmienić konfigurację apacha. -------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Masz pewnie XP z aktywnym IIS-em. Wyłącz go (zarządzanie komputerem) i po kłopocie.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Wyłączyłem IIS-a, no i problem nie zniknął. (straciłem tylko ftp
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
A nie trzeba przypadkiem zmienic konfigu Apache? Szukalem u siebie na Auroxie ale niczego podobnego nie znalazlem, jednak pamietam ze na Win 98 z php Triad lub z Krasnalem trzeba bylo naniesc zmiany w stylu (z tego co pamietam!) wyedytowac httpd.conf i zmienic ServerName (chyba) z localhost lub z 127.0.0.1 na nasze aktualne IP. Zeby serwer byl widoczny z zewnatrz nalezalo najpiew poznac swoje IP, wpisac je tami zrestartowac serwer (sam serwer, nie kompa, bo wtedy zmieni sie tez IP). Na pewno calosc dzialala i ludki mialy dostep z zewnatrz!
|
|
|
![]()
|
|
Witam, znalazłem httpd.conf i zmieniłem ServerName "localhost" na aktualne IP (83.17.159.126) i nadal nic
![]() Ten post edytował robik85 16.10.2006, 09:34:24 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Wyłączyłem IIS-a, no i problem nie zniknął. (straciłem tylko ftp ) To bardziej dziurawe niż polskie drogi... A firewalla masz? -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
dzięki wszystkim za odpowiedzi. Już dałem sobie rade: zainstalowałem po prostu: The AppServ Open Project - 2.5.7 for Windows i wszystko działa tak jak ma
![]() Ten post edytował robik85 16.10.2006, 16:50:23 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 00:28 |