![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 14.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam mam zamiar zrobic pogramik ktory automatycznie od uzytkownika pobiera z dysku np c:\ plik o nazwie baza.txt i zapisuje go automatycznie na serwerze
program ma na zadanie dzieki temu plikowi pokazywac udostepnione w programie foldery osoba wchodzaca na strone widzi plik " baza.txt" i odczytuje ja caly program juz jest zaplanowany ale mam problem w tym jak poprzez strone pobierac plik i zapisywac go na serwie prosze o pomoc. Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 2.10.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat pogramik ktory automatycznie od uzytkownika pobiera z dysku np c:\ Takie rzeczy to tylko w Erze. Możesz co najwyżej zrobić formularz gdzie user sam by wysyłał taki plik ale automatycznie pobrać - nie ma mowy. -------------------- Nilhir's Blog
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 475 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rany julek.. jak sobie pomyślałem, że takie rzeczy mozna było w php robić bez "integracji" z Użytkownikiem.. przecież strach po stronach chodzić. Zaraz wszelkie poufne dane by się znalazły na serwerach..
Troszke wyobraźni ;-) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 442 Pomógł: 0 Dołączył: 27.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rany julek.. jak sobie pomyślałem, że takie rzeczy mozna było w php robić bez "integracji" z Użytkownikiem.. przecież strach po stronach chodzić. Zaraz wszelkie poufne dane by się znalazły na serwerach.. Troszke wyobraźni ;-) Popatrz na pierwszy post 2art'a jest tam wyraźnie napisane program ---- EDIT: Nie zauważyłem poprzez strone pobierac plik . Chociaż ten program może wysyłać poprzez stronę plik, a to już jest możliwe. Albo zrobić to jako skrypt CLI. Ten post edytował UDAT 14.10.2006, 14:25:17 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 475 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale popatrz na dział.. ;-)
Myślałem, że po prostu to było przejęzyczenie.. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 14.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm moze zle to wyjasnilem ale o co dokladnie chodzi :
uzytkownik tworzy liste katalogow i plikow daje w programie zapisz program zapisuje na dysku plik c:\baza.txt na stronie znajduje sie link pobierz liste urzytkownika, klikajac na link baza sciaga sie na serwer a z serwera idzie do drugiej odoby druga osoba w programie daje odczyt listy i wyswietla mu sie w programie lcala lista udostepnionych programow. Spytacie dlaczego na serwer a nie bezposrednio dzieki temu ze lista bedzie na serwerze ludzie wchodzacy i rejestrujacy sie na stronie beda musieli dawac autentyczne pliki a nie pozmieniane nazwy. Jesli taki uzytkownik da falszywe dane zostanie zabanowany i ani on ani od niego nie bedzie mozna nic pobierac ( taka forma zabezpieczenia ) (chodzi mi o wybrany plik konkretnie " c:\baxa.txt" ) Ten post edytował 2art 15.10.2006, 09:40:33 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 05:41 |