![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 0 Dołączył: 13.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
mam baze userow gdzie hasla sa zakodowane md5, czy jest mozliwosc bezbolesnego przeniesienia tych hasel tak aby sie nie zmienialy? pozdrawiam, rml. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No pewnie, po prostu je przenosisz jak zwykly tekst.
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 0 Dołączył: 13.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a czy to kodowanie nie wymaga jakiegos "klucza"? czy musze znac klucz jakim byly kodowane kiedy te konta byly zakladane?
pozdrawiam, rml. ps. chodzi mi o to czy musze miec ten klucz zeby ich uzywac nadal? Ten post edytował rml 10.10.2006, 23:37:58 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a czy to kodowanie nie wymaga jakiegos "klucza"? czy musze znac klucz jakim byly kodowane kiedy te konta byly zakladane? ps. chodzi mi o to czy musze miec ten klucz zeby ich uzywac nadal? Oj cos mi się wydaje że nie masz pojęcia co to jest md5 i do czego służy. Zacznijmy od tego że nie jest to żaden! algorytm do kodowania, tylko jest to algorytm do haszowania (mieszania) co oznacza że jak coś zahaszujesz to nie możesz przeprowadzić procesu odwrotnego. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 04:42 |