![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 181 Pomógł: 0 Dołączył: 12.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć.
Mam zrobić strone 3 językową i nie do końca wiem jak się zato zarbrać. Jak powinna taka strona wyglądać od strony kodu. Na stronie będą wszystkie teksty w 3 języka ale i grafika bo menu graficzne bedzie też przełumaczone i niewiem czy wszystkie teksty umieścić w bazie danych czy w zwykłych plikach czy w XML. Czy tworzyć oddzielne 3 kaltalogi dla każdej z werski. Co z dodawaniem mowych strony? Prosze o podpowiedz osoby której mają doświadczenie w tej materii. -------------------- Robie to co lubie, lubie to co Robie
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 0 Dołączył: 19.07.2006 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w linkach do obrazkó daj zmienną języka jako ścieżkę do pliku (np.polish) i taki sam katalog utwórz na serwerze i w nim trzymaj przyciski. podobnie możesz zrobić z plikami językowymi. w każdym takim pliku dajesz np define('TEXT_HELLO', 'Cześć'); i w sklepie wywołąnie <?php '<span>' . TEXT_HELLO . '</span>' ?>
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
I po co tak?
Masz przeciez do tego natywne (w Unixach; w Windows trzeba włączyć) rozszerzenie, jakie podałem w poprzednim poście. To rozwiązanie jest wykorzystywane np. w WordPressie i wygląda mniej więcej tak. Najpierw musisz załadować przygotowanego langpacka (jak go przygotować łatwo znajdziesz w Google).
Ot, cała filozofia... -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 5.07.2025 - 11:52 |