![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 3.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
mam konto na serwerze, zainstalowanego prostego cmsa ze strony smod.pl (smodcms) i w tym cmsie jest fckeditor, bardzo ten edytor mi odpowiada, ale brakuje mi w nim możliwości zmiany wielkości czcionki i jej rodzaju., Na stronie fckeditora na screenshotach to jest, natomiast u mnie niestety tego nie ma. Nie mogę znaleść pliku konfiguracyjnego gdzie to się zmienia. prosiłbym o pomoc. To są moje poczatki także proszę o wyrozumiałość. (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W pliku fckconfig.js są deklaracje pasków narzędziowyh.
Domyślny jest zadeklarowany tak: Kod FCKConfig.ToolbarSets["Default"] = [ ['Source','DocProps','-','Save','NewPage','Preview','-','Templates'], ['Cut','Copy','Paste','PasteText','PasteWord','-','Print','SpellCheck'], ['Undo','Redo','-','Find','Replace','-','SelectAll','RemoveFormat'], ['Bold','Italic','Underline','StrikeThrough','-','Subscript','Superscript'], ['OrderedList','UnorderedList','-','Outdent','Indent'], ['JustifyLeft','JustifyCenter','JustifyRight','JustifyFull'], ['Link','Unlink','Anchor'], ['Image','Flash','Table','Rule','Smiley','SpecialChar','UniversalKey'], ['Form','Checkbox','Radio','TextField','Textarea','Select','Button','ImageButton','HiddenField'], '/', ['Style','FontFormat','FontName','FontSize'], ['TextColor','BGColor'], ['About'] ]; Możesz zrobić swój, na przykład taki: Kod FCKConfig.ToolbarSets["Basic"] = [ [ 'Source' ], [ 'Bold','Italic','Underline', '-', 'OrderedList','UnorderedList', '-', 'Link','Unlink' ], [ 'JustifyLeft','JustifyCenter','JustifyRight' ], [ 'Image', 'Flash', '-', 'Table' ], [ 'TextColor' ], [ 'SpecialChar' ] ]; Wtedy przy tworzeniu instancji edytora dajesz tak: Kod <script type="text/javascript"> <!-- var oFCKeditor = new FCKeditor( 'name', 545, 500 ); oFCKeditor.BasePath = '/path/to/editor/'; oFCKeditor.ToolbarSet = 'Basic'; // Tu podajesz z którego paska korzystasz oFCKeditor.Value = ''; oFCKeditor.Create(); --> </script> P.S. Przenoszę z Gotowe skrypty php na JavaScript |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 3.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Serdecznie dziekuję Ci za pomoc, juz mam pasek i wiem jak go mozna zmienic. teraz czeka mnie "troszke" pracy.... Raz jeszcze dziekuje.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 17:31 |