![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 17.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
mam pewnie problem z odpowiednim wyswietleniem obrazka w tle naglowka tabelki. mam taki kod: i chce, zeby caly ten rzad (tr) mial w swoim tle jeden obrazek (w sensie jeden obrazek na dlugosc czterech kolumn) probowalem kombinowac: jesli dam ten obrazek jako tlo w thHead, to w poszczegolnych komorkach sie nie wyswietla, znalazlem atrybut "background-image: inherit", ale wtedy w kazdej z osobna wysiwetla sie ten obrazek od poczatku. ten naglowek wystepuje w kilku miejscach w roznych proporcjach, wiec nie moge obrazka podzielic, czy takie cos da sie w ogole jakos zrobic? z gory dziekuje za odpowiedz pzdr Ten post edytował Yard 1.10.2006, 17:01:53 |
|
|
![]() |
-Wieviór- |
![]()
|
Goście ![]() |
A co to jest th? Może błąd wynika z braku zamknięca colspan="2...?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 17.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
<th> - tag naglowka tabeli
a colspana niedomknalem tutaj przez przypadek, w kodzie mam dobrze, nie chodzi o to, ze mam blad, tylko nie wiem jak sie do tego zabrac ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 315 Pomógł: 1 Dołączył: 6.08.2003 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
dzieki, ladnie dziala pod Fx, ale nIEstety nie pod IE...
obrazek sie tam w ogole nie wyswietla bylaby dla IE jakas alternatywa? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 315 Pomógł: 1 Dołączył: 6.08.2003 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod tr.tlo { background: url(logo.gif); } th.thTop { background-color: transparent; } Teraz działa ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
dzieki, zrobilem tak jak napisales, ale IE znowu jakos nielogicznie to zinterpretowalo...
tak to wyglada teraz: Firefox: ![]() IE: ![]() jak widac kazdej komorce osobno przypisuje ten sam obrazek od poczatku, tak jak przy background: inherit, co jest troche dziwne... jakies sugestie? ![]() |
|
|
![]()
|
|
Kurde rzeczywiscie IE robi inherit, i nie moge tego obejść :/ Jeszcze pokombinuje ale coś czarno to widze :/
Jak coś to zrobie edit... |
|
|
-Wieviór- |
![]()
|
Goście ![]() |
W CSS zapisz sobie:
Kod zrób taki: Pod FF normalnie działa, bez żadnych komplikacji. EDIT: Niedoczytałem, sorry. Ten post edytował Wieviór 3.10.2006, 14:28:45 |
|
|
![]()
|
|
Wieviór, czytasz w ogóle? Pod FF to działa od dłużeszgo czasu problem jest że IE dziedziczy niepotrzebnie. Sprawdź kody co my podaliśmy, są takie same
![]() Ten post edytował s_w_ir 3.10.2006, 11:40:09 |
|
|
![]()
|
|
dzisiaj wrocilem do tego i udalo mi sie wreszcie rozwiazac ten problem
![]() pisze, bo moze komus sie to kiedys przyda ![]() w IE trzeba to niestety na okolo robic, ale znalazlem atrybut CSS background-position dzieki niemu jest wiecej pisania, ale ustala sie pozycje obrazka tla dla kazdej komorki i IE wreszcie to dobrze interpretuje ![]() kod html teraz: css:
IE should be banned. pzdr |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 17:44 |