![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 16.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Tak jak napisano w manualu aby czytac z Zip trzeba doinstalowac biblioteke zip, tak wiec zrobilem, doinstalowalem php_zip.dll dopisalem do pliku php.ini to czego wymagano, Blad pojawia sie gdy uzywam funkcji zip_read(), dostaje blad Warning: zip_read() expects parameter 1 to be resource, integer given Szukalem w google co moze byc powodem jednak bez ciekawszych wynikow... CODE
Pomijajac juz ze nie ma zip_close itp, przyklad z manuala rowniez nie dzialal... Natomiast wiem ze metoda zip_open otwiera w.w plik... Czego tutaj brakuje? Ps: moja wersja php 5.1.4... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 2 Dołączył: 6.07.2005 Skąd: Legnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zip_open:
Cytat Returns a resource handle for later use with zip_read() and zip_close() or returns the number of error if filename does not exist or in case of other error. Czyli pewnie ma problem z otworzeniem pliku - na pewno ten plik istnieje i serwer ma możliwość odczytu z niego? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 16.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skoro taki kod nie wywala bledu:
wiec jest otwarty... z drugiej strony "returns the number of error" : w takim razie samo $zip daje mi 11... Ten post edytował .rh- 25.09.2006, 15:20:04 |
|
|
![]()
|
|
@nospor: nic tam wiecej nie ma...
Do zip_open() podaje bezwzgledna sciezke dostepu...tylko tym sie rozni... Ps: czy ktos skasowal post nospor'a?(IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Mam slaby wzrok , to pewnie dlatego...wydawalo mi sie... Ten post edytował .rh- 25.09.2006, 20:13:39 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 23:49 |