![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 607 Pomógł: 23 Dołączył: 8.09.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
chciałem stowrzyć coś takiego: Po otworzeniu strony JS dodaje do sekcji HEAD kilka linijek kodu (<style...>...</style>), czy da się to w jakiś sposób zrobić? Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 614 Pomógł: 7 Dołączył: 10.11.2003 Skąd: Rzeszów/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oczywiscie:
1. Tworzysz nowy element (proponuję dodać CSS przez <link /> będzie elastyczniejszy) przez document.createElement('link'), 2. Dodajesz mu potrzebne atrybuty przez twojElement.setAttribute, 3. Wrzuczasz go do <head>: document.getElementsByTagName('head')[0].appendChild(twojElement). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 607 Pomógł: 23 Dołączył: 8.09.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sęk w tym, że ja mogę wywołać javscript tylko w body, wywołany w body musi zmienić head
<body> <script language="javascript" src="link"></script> |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 614 Pomógł: 7 Dołączył: 10.11.2003 Skąd: Rzeszów/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie możesz dodać zewnętrznego pliku JS do tego swojego dokumentu?
|
|
|
![]()
|
|
No własnie mogę tylko zewnętrzny plik dać. Plik z JS ma być na innym serwerze.
|
|
|
![]()
|
|
To wrzuć do zewnętrznego pliku w sekcji <head>.
I jeżeli nie korzystasz z żadnego frameworka ani nie masz zdefiniowanych żadnych funkcji do przechwytywania zdarzeń (a podejrzewam, że nie ):
Ten post edytował gekon 26.09.2006, 11:45:14 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 17:50 |