![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 24.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałbym przerobić pewną strone html(z ramkami) na strone wml(moja komórka nie obsługuje ramek:/). Ogólne działanie serwisu:
1. Wpisuje dane do formularza(login i pass) -> przeglądarka wysyła zapytanie post 2.Serwer przesyła odpowiedz z numerem sesji I problem jest z numerem sesji gdyż jest on wymagany aby kontroloać gre(gre online przez przeglądarke) Czy jest jakiś sposób aby zalogować się i wyciągnąć ten numer sesji?? Jestem całkowicie nieozeznanyu w temacie php:( |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Tworzysz sesje.
Sesja tworzy unikalny identyfikator, który przetrzymujesz w tablicy $_GET, $_POST, $_COOKIE, $_SESSION Domyślnie sesja korzysta z cookie bądz adresu URL. Więcej informacji znajdziesz pod tym adresem http://www.php.net/manual/pl/ref.session.php Jeśli chcesz użyć post, to proponuję przekazać id sesji w ukrytym polu formularza (nie wiem jak to jest z komórkami, więc nie wiem, czy się da.) Pozdrawiam. -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 24.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za odpowiedz ale za bardzo nic z tego nei zrozumiałem. Jedyny język jaki znam to c++, a bardzo mi na tym zależy. Jeśli mógłbyś pokazać to na przykłądzie byłbym bardzo wdzięczny.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
Z tego co widze to chodzi o ogame, ono jest na framesetach.
Kiedys pisalem klasa do obslugi ogame, ale przestalem ja rozwijac - zaja sie nia Xardas i całkiem sporo rozbudował, z tego co pamietam tamta całość działała bez frameseta. |
|
|
![]()
|
|
Tak chodzi o ogame. Masz jakiś kontakt do niego albo pliki z tego projektu??
No to pomorze ktoś ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
Kontakt na tego osobnika masz na forum, wystarczyło popatrzec 7224489
Tutaj masz kod ktory z tego co pamietam logowal sie na uniwersum http://repository.hwao.be/subdomains/repos...ogame.class.php Wystarczy teraz odpowiednie gety pobierac. |
|
|
![]()
|
|
Jak sie okazało nie prowadził tego projektu dalej. Napisał ze moze to zrobić ale za kase:/ Ale i tak dzięki kodzik moze sie przyda chociarz duzo z niego nie rozumiem. Właściwie to nic
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:04 |