![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 126 Pomógł: 0 Dołączył: 19.09.2003 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Jak sprawdzić, które checkboxy są zaznaczone?
Czytałem o jakiś sposobach za pomocą tablic, ale nie załatwia to mojego problemu. Mam takie cuś: formularz:
jak ma wyglądać skrypt php usuwający plik np.: blabla1.txt albo lepiej blabla5.txt Bo skrypt, który ja napisałem usuwa zawsze 1 element, czyli tą blabla1.txt |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 1.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zmień
na
A usuwanie:
Nie sprawdzałem, ale powinno działać. Btw mógłbyś wkleić ten niedziałający skrypt. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 126 Pomógł: 0 Dołączył: 19.09.2003 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Ok, też tak na początku chciałem, ale muszę jeszcze uporządkować indeksy od początku. Czyli...wszystkie pliki z indeksem większym od usuwanego pliku będą mniejsze o jeden a ostatni plik zostanie usunięty, dobrze myślę?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 1.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A no tak, o tym nie pomyślałem. W takim wypadku mój skrypt zadziała tylko raz (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif)
Ja bym zrobił coś takiego: wpisał wszystkie pliki do tablicy, wyświetlił checkboxy o wartości nazwy dla każdego pliku, a po wysłaniu sprawdzał pętlą czy zmienna $_POST[nazwa_pliku] ma wartość 1 i jeżeli tak, wywala plik o nazwie, która jest wpisana w dane pole tablicy. W ten sposób nie trzeba by było zmieniać po każdym usuwaniu nazw plików, żeby miały po sobie kolejne numery. Jakoś tak (wpisanie plików do tablicy pomijam, bo nie pamiętam tego za bardzo, ale zakładam, że $pliki to tablica z nazwami plików):
A dla usuwania:
Ten post edytował UnKnOwN 9.09.2006, 22:46:55 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 04:46 |