![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 0 Dołączył: 15.04.2002 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
zamiast znacznika TABLE postanowilem wykorzystac tylko DIV. W FF i Operze i IE <=6 wyswietla sie ok ale w IE7 jest 'babol' tabelka wyglada tak: div1 i z prawej jego strony div2 w divie1 sa dane o autorze, data postu itp. a w divie2 tresc postu (bo to forum:) ) niestety jak wypowiedz uczestnika forum jest duza, tzn, div2 jest wyzszy od div1 to kolejna wypowiedz zachodzi na ta pierwsza w IE7. nie znalazlem do tej pory sposobu na to. w FF daje clear:both w IE<=6 brak clear jako, ze mam detect na przegladarke to plik ze stylem dla IE7 sa identyczne jak dla innych IE. tutaj mozecie rzucic okiem na to forum i sprawdzic pod roznymi przegladarkami, moze dodatkowo wylapiecie jakies inne bledy. http://ogniwo.net/index.php?page=forum&...5&stronaw=1 przykladowy watek pozdrawiam Ten post edytował voytass 5.09.2006, 22:52:15 -------------------- Wojtek@7; Wojtek@ogniwo.net; [Simple Forum - 100% - phpclasses.org]; MCP
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Style ładujesz przez conditional comments ?
Niestety niedługo takie czasy nastaną że trzeba będzie robić osobne style dla ie <= 6.0 i dla ie 7.0 co właśnie musisz zrobić w tym przypadku. -------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 0 Dołączył: 15.04.2002 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Style ładujesz przez conditional comments ? nie uzywam tego. staram sie tez nie uzywac hackow ale widze, ze nie obejdzie sie bez nich i bez warunkow. -------------------- Wojtek@7; Wojtek@ogniwo.net; [Simple Forum - 100% - phpclasses.org]; MCP
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
a czy ja pisze, ze to jest to samo?
Chyba wroce do TABLE ![]() a wyczyn to niezly aby jednym plikiem szablonow pokryc bezblednie cala strone w operze IE x FF i innych. ktos powinien takie kompetyszyn wymyslec z duzymi nagrodami ![]() Ten post edytował voytass 5.09.2006, 23:10:37 -------------------- Wojtek@7; Wojtek@ogniwo.net; [Simple Forum - 100% - phpclasses.org]; MCP
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 086 Pomógł: 8 Dołączył: 10.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W mojej Operze jest bałągan - kolejne posty nachodzą na siebie, są nieczytelne.
Wystarczyło, że usunąłem sobie height z .forum_text1 i działa. Skoro ograniczyłeś na siłę wysokość elementu z tekstem postu to takie kwiatki wychodzą... |
|
|
![]()
|
|
Skoro ograniczyłeś na siłę wysokość elementu z tekstem postu to takie kwiatki wychodzą... div, w ktorym jest tekst wiadomosci nie ma zdeterminowanej wysokosci! nic takiego nie sugerowalem. podaj adres do swojego forum to rzuce okiem jak to jest u Coebie. -------------------- Wojtek@7; Wojtek@ogniwo.net; [Simple Forum - 100% - phpclasses.org]; MCP
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 086 Pomógł: 8 Dołączył: 10.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
div, w ktorym jest tekst wiadomosci nie ma zdeterminowanej wysokosci! nic takiego nie sugerowalem. podaj adres do swojego forum to rzuce okiem jak to jest u Coebie. Przepraszam, że tak późno - nie było mnie. Chodzi o Twoje forum, a dokładnie wątek http://ogniwo.net/index.php?page=forum&...5&stronaw=1 Posty na tym forum umieszczasz w divie z klasą forum_text1. Ona zaś ma przypisaną stałą wysokość. Z tym, że usunąłem sobie height chodziło o Twoje forum. Swojego nie mam. P.S. Przykłady: Cytat <div style='border-left:1px solid silver; margin-left:115px; padding:7px;' class='forum_text1'>Usuwam tresc diva bo jest zbędna dla opisu problemu, a jej istnienie budzi nie potrzebne nerwowe reakcje co poniektorych "uzytkownikow" forum... - nospor</div> http://ogniwo.net/mp.css Kod .forum_text1 {
height:40px; } Ten post edytował nospor 25.09.2006, 19:38:51 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 04:31 |