![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 190 Pomógł: 27 Dołączył: 23.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pewnego dnia zauważyłem dzinwną rzecz. Nie mogłem znaleźć źródła problemu. Opera najnowasza zainstalowana. Problem poniżej opisany nie dotyczy FF i IE.
Mam taki kod:
Obrazek wróć.gif wygląda tak: (IMG:http://sebo5.w.interia.pl/wroc.gif) W momencie kiedy obrazek wroc.gif jest linkiem do jakiejś strony, pod obrazkiem tworzy się cienka linia szarego kolru. Pomyślałem sobie, że to może kolor tła gdzieś mi się przyczepił w pliku z css. Dałem coś takiego:
i ta kreska pod obrazkiem robi się biała. Nie rozumiem, przecież nie powinno się tak dziać. Przecież Opera najlepiej interpretuje kod. Czy to jest jakiś bug? Da się to jakoś obejść? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 640 Pomógł: 28 Dołączył: 13.02.2003 Skąd: Międzyrzecz/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a border?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 190 Pomógł: 27 Dołączył: 23.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Kod float: left; Tylko to mi zadziałało. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 315 Pomógł: 1 Dołączył: 6.08.2003 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapewne jak zwykle chodzi o...
Cytat display: block; Nie testowałem, ale to rozwiązuje większość tego typu problemów u mnie podczas testowania na mozilli. |
|
|
![]()
|
|
PUdło panowie. Miałem gdzieś w kodzie ustawione background-color. Ale dziękuje za wskazówki, szczególnie z display - przydało mi się w innym miejscu.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 06:56 |